CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada yine CHP'yi hedef aldı.

Yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen Erdoğan, "CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle:

Üç yıl önce Cumhur İttifakı'nı hukuki zemine oturtmak için ilk adımı atmıştık. Cumhur İttifakı'nın en ilkeli, en onurlu ittifak olduğunu görüyoruz.

Cumhur İttifakı'na karşı kurulan ittifakın tel tel dökülmesi oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor.

Cumhur İttifakı'na karşı CHP'nin lokomotifliğinde kurulan yapının terörle mücadele başta olmak üzere yaşanan her hadisede tel tel dökülmesi, oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor.

Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri muhalefet kisvesi altında tekrarlayan, vizyonsuz, hedefsiz, ilkesiz bir yapı, daha doğrusu bir heyula var.

CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir.

CHP, bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak, ortaya da kimi bulursa doldurarak, kendince bir siyaset terazisi kurdu. Bu zoraki ittifakın içinde, ülkenin bütünlüğü konusunda fikir birliğine rastlayamazsınız.

CHP'nin içinde sürekli istismarını yaptığı değerlerin hiçbiri yoktur. Çünkü CHP kendi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına saplanmıştır.

CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

Gazi'nin mirasına hürmeten CHP'ye gönül vermiş veya herhangi bir sebeple oy tercihini ondan yana kullanan vatandaşlarıma sesleniyorum: Görüldüğü gibi CHP kayıp bir partidir. Gelin, 84 milyon hep birlikte 2023 yılında Türkiye'ye, diğer alanlardaki hedefleriyle birlikte gerçek anlamda bir ana muhalefet de kazandıralım. Gelin 2023'te hep birlikte yepyeni bir Türkiye'nin kapılarını aralayalım.

Ülkemizde kendi devletine düşman, kendi milletine hasım, kendi vatanını bulduğu her fırsatta sırtından hançerleyen kirli bir zihniyet vardır. Bu kirli zihniyetin siyasetteki temsilciliğini de CHP ve giderek iç içe geçtiği terör örgütünün güdümündeki parti yapıyor.

"ÜZERİME YIKMAYA ÇALIŞIYOR"

Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde bir mağarada alenen infaz edilen 13 silahsız masum insanın başına gelen acı hadise bile, karşımızdaki kirli zihniyeti utandırmaya yetmemiştir. Bunlar öyle utanmaz ki, çıkıyor, şu anda, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor.

Askerimizi polisimizi kim kaçırdı? 5 yıl dağ taş demeden her yeri taradık. Bakanlarımı bu beyefendilerin makamlarına gönderdik. Ne olduğunu anlattık. Bunlar ona rağmen terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular. Bunlar utanmasızca, terbiyesizce saldırdılar. Katliamın suçunu bize yıkmaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki; şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. Onlar yine el ele Ankara'dan İstanbul'a yürüsünler.

Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu yolda inançla, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri de inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir. CHP de HDP de bunu bilsin artık.

Terör örgütü mensuplarıyla kol kol Ankara'dan yürüyen siz değil misiniz?

Sizin kol gerdiğiniz teröristleri inlerinde bitireceğiz. Teröristlerin sayısı 10 binlerden 100'lere düştü.

Bizzat kendileri ifade ediyor. Gara katliamı öncesi ve sonrasıyla kimin terör konusunda nerede durduğunu konusunda turnusol olmuştur.