CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Suriye halkı Esed'e karşı direnirken, üzerlerine DEAŞ, PKK binmiştir. Ağırlıklı olarak sayı Obama döneminde ülkemize nüfus gelmiştir. Suriye’yi mesken tutan terör örgütleri saldırılarını Türkiye’ye de yöneltmiştir. Fırat Kalkanı’nda üç bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. DEAŞ hızla çözüldü. Bu konuda Amerikan hükümetine yaptığımız teklifler kabul edilmedi. Bu defa de PKK sınırlarımız boyunca bir tehdit haline dönüştü. Yaptığımız ikazlara rağmen bir adım atılmadı

Müttefiklerimize tüm uyarılarımıza rağmen YPG konusunda beklediğimiz adımlar atılmadı. Daha önce terörden temizlediğimiz toplam 4 bin kilometre karelik alana 365 bin mültecinin dönüşünü sağlamıştık.

‘BARIŞ PINARI’NIN İKİ TEMEL AMACI VAR’

Barış Pınarı’nın 2 temel amacı var. Birincisi YPG'yi sınırdan uzaklaştırmaktır. İkincisi ise sığınmacıların geri dönüşüdür.Rejimin denetimindeki yerler gibi YPG'nin işgal ettiği yerlere Suriyeliler başta olmak üzere kimse dönmek istemiyordu. Barış Pınarı Harekatı anlık bir oluşum değildir. Bir iki günlük bir harekat değildir. Barış Pınarı Harekatı'nın hazırlığı 3-4 yılı bulmakta

Harekat boyunca 4 askerimiz ile 74 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit düştü. Etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı da 750’yi buldu. Terör örgütü tarafından sınırlarımıza yapılan havanlı saldırıcı neticesinde 20 sivil vatandaşımızı şehit verdik. Sivil kayıplarımız için bizi arayan kimse olmadı. Buna karşılık teröristleri korumak amacıyla birçok açıklama yapıldı. Bunların tarihe kara bir not olarak düşülmesini istiyorum.

‘BUNU ÖNCELİKLİ OLARAK GÖRMÜYORUZ’

Tam bunların yaşandığı gün Sayın Trump’ın siyasi nezaketle bağdaşmayan mektubu medyada yer aldı. Bu doğru değil, ama bizim karşılıklı olan sevgi ve saygımız da bunu gündemde tutmaya müsaade etmiyor. Bunu öncelikli olarak görmüyoruz. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde gerekeni yapacağımızın bilinmesini isterim.