Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Aydın Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, daha önce sert ifadelerle eleştirdiği MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye övgüler yağdırdı. Bugün MHP'nin kuruluşunun 50. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla MHP'lileri tebrik etti. MHP'nin kurulduğu 1969'dan itibaren hep ülkenin ve milletin birliğine, beraberliğine, devletin bekasına sahip çıkmış bir parti olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik saldırıların yoğunlaştığı her dönemde MHP'li kardeşlerimiz, başta Sayın Bahçeli olmak üzere canları pahasına milletine, devletine sahip çıkmıştır. Her yerde olduğu gibi burada da yolunu kaybedenler, kendilerine başka mecra arayanlar elbette olmuştur ama gençlik yıllarımızdan beri bizim bildiğimiz, tanıdığımız, aralarında dostlarımızın, arkadaşlarımızın olduğu o damar her zaman dimdik ayakta kalmıştır. Bugün de Sayın Bahçeli'nin liderliğinde dimdik ayaktadır. 15 Temmuz'da Feto ihanet çetesinin teröristleri devletten gasp ettikleri uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla eşkıyalığa başladıklarında karşılarında milletimizin tüm fertleriyle birlikte AK Parti ile MHP ile birlikte bu Cumhur İttifakı'nı bulmuşlardır. Şehitlerimizin, gazilerimizin arasında bu iki partiye mensup, gönül vermiş kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Biz de darbe gecesi sokaklarda, meydanlarda başlayan bu yol arkadaşlığını siyaset sahasına taşımayı görev bildik."

Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçirilmesinde, Mecliste ve 16 Nisan halk oylamasında MHP ile beraber mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, ardından 24 Haziran seçimlerinde bu birlikteliği daha üst seviyeye çıkardıklarını anlattı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olarak şahsıyla, milletvekilliğinde de Cumhur İttifakı'yla milletin karşısına çıktıklarını, milletin de bu iş birliğini tasdik ettiğini sandıktaki oylarıyla gösterdiğini aktardı.

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde pek çok ilde yine Cumhur İttifakı olarak milletin huzurunda olduklarını ifade eden Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş olduğunu, ilçelerin 10'unda AK Parti, 7'sinde MHP'li adayların yarışacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl olan Cumhur İttifakı'nın büyükşehirde ve ilçelerde başarılı olmasıdır. Bunun için her iki partiye gönül veren kardeşlerimizin gece gündüz samimiyetle çalışacaklarına inanıyorum" dedi.