CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Sigorta tanıtım töreninde konuştu.

Erdoğan, "Böyle bir salgından hasarsız çıkmak mümkün değildir. Ancak biz diğer ülkelere göre bu etkiyi asgari düzeyde tutmayı başardık, bu etkiyi daha az hissettik. Ekonomimizi yeniden rayına oturttuk. Otomotiv ve konut satışlarında rekor kırdık. İhracatımızdaki toparlanma dikkat çekici" dedi.

"IMF BİZDEN BORÇ İSTEDİ"

"IMF'ye borcu ödeyerek ülkemize ekonomik bağımsızlığını biz kazandırdık, biz. Hak ve hukukumuzu korkusuzca savunuyorsak bunun arkasında 18 yılın özgüveni var" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "IMF bizim kapımızı çaldı, bizden borç istedi. 'Verin' dedim. Borç alan talimat alır. Sonra vazgeçtiler, çünkü 'bunlar çılgın Türklerdir' dediler"

SİGARA ÇIKIŞI

Maske ve mesafe hakkında tedbirlerini yineleyen Erdoğan, "Özellikle şu sigara olayına da bu dönemde ara verelim. İçmeyin, kendinize acıyın, biz sizi seviyoruz onun için de acıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ekonomimiz ve sigortacılık sektörümüzdeki tarihi önemden dolayı sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum.

- 2016'da Türkiye Varlık Fonu'nun kuruluşunu gerçekleştirmiştik. Sekiz farklı sektör, 20 şirket ve taşınmazlardan oluşan güçlü bir portföye ulaştı.

- Bugün de stratejik hamleyi harekete geçiriyoruz. Geçen yıl hazırladığımız pakette reformları hızlandıracağımızı açıklamıştık. Bu yönde iki kritik adım attık. Eksik kalan yanını da tamamlamış oluyoruz.

- Ziraat, Halk, Güneş sigorta, Ziraat, Halk ve Vakıf Emeklilik bundan sonra Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik olarak devam edecek.

- Böylece 38 bölgeyle ülkemizin en büyük sigorta ve emeklilik şirketini tesis ediyoruz.

- Fon tutarı 154 milyon liraya ulaşan BES sistemindeki adımlarla uzun vadeli düşük maliyetli bir kaynak sağlanacaktır.

- Altı köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatıda toplanması maliyetleri düşürecek ve yeni bir dinamizm kazandıracak.

- Türkiye Sigorta yenilikçi bakış açısıyla daha geniş kesimlere ulaşmak adına önemli bir misyon üstlenecektir.

- Kazanç gayesi yanında sektör ve kamu yarınını da düşünmesi yenilikçilik açığını giderecektir. Sigorta ve emeklilik tarafında önemli gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz.

- Adını gücünden alan Türkiye Sigorta'nın küresel rekabette ülkemizi zirveye taşımasını ümit ediyorum.

- Çin'de başlayan Covid-19 en ciddi sağlık krizlerinden biridir. 900 bine yakın insanın hayatına mal olan salgına birçok devlet hazırlıksız yakalanmıştır.