CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2017 yılında öldürülen PKK'lı terörist ile fotoğrafı basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'i gündeme getirdi.

Dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığına sunulan Semra Güzel'e ilişkin CHP ve HDP’yi eleştiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Ortaklarınızdan birinin terör örgütü üyesiyle resimleri yayınlanıyor. Günlerdir bu resimleri izledik. PKK’nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Bununla ilgili olarak karma komisyona süratle gönderdik. Karma komisyonda da gereği yapılacak. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz. Cumhur İttifakı gereken her şeyi söyledi, CHP, HDP sen neden susuyorsun?

PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu."

ÖCALAN-DEMİRTAŞ HESAPLAŞMASI

Öte yandan Erdoğan, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan arasında "hesaplaşma" olduğunu ifade ederek, "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" dedi.