CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını kıldığı Ankara'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Suriye’nin kuzeyinde, PKK, YPG, PYD buralarda cirit atıyor. Bunların destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri ABD geliyor.

- Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar. Bunlara karşı bizler mücadelemizi veriyoruz.

SURİYE'YE YENİ HAREKAT OLUR MU?

- Rejim bunlardan gücünü alıyor. Tabi sabrımız devam etti ve son olarak biliyorsunuz iki polisimiz burada şehit oldu.

- Zaman zaman tabi sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte devam edecektir.

- Terör örgütlerine, ABD’nin oradaki malum güçlerine karşı gerekli mücadeleyi vereceğiz bu konuda kararlıyız.

"TALİBAN DÜNYADA KABUL GÖRME ARAYIŞINDA"

- Taliban dünyada kabul arayışları içerisinde. Henüz ülkeler Taliban’ın şu anki durumunu kabul etmiş değiller.

- Ülkelerin kendilerini kabulü noktasında arayışları var. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde özellikle destekler noktasında gerek insani yardım noktasında, gerekse Afganistan'daki bu yeni sürecin içtenliği konusunda talepleri oldu.

- Bu talepler konusunda da bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz.

- Yeter ki Afganistan'daki bu yönetim gerçekten uluslararası ilişkilerde hakikatten Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içerisinde olsun.

- Münasebetlerinde bizlerle, uluslararası ilişkilerde adil bir yaklaşım içinde olsun. Böyle bir adımın atılması halinde Afgan halkı ile bizim kadim dostluğumuz var bunu bir kenara koymamız mümkün değil.

- Afganistan'ın alt yapısında üst yapısında bizim çok emeklerimiz oldu. Son ana kadar sürdürdük.

- Kabil Havaalanının işletmesini bizler sürdürüyorduk. Bundan sonraki süreçte de anlaşma yapılabilirse bu tür adımları atabiliriz.

AVRUPA'DA ENERJİ KRİZİ

- Bu tür anlaşmalar bizim bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. Fakat sadece İngiltere değil tabi ki bir çok batı ülkelerinde bu tür sıkıntılar devam ediyor.

- Bizim şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil. Tedbirlerimizi alıyoruz, aldık, bundan sonra da devam edeceğiz.

"SİYASİ CİNAYETLER" İDDİASI

- Her şeyden önce bu zat, eğer bu konularda samimi ise dürüst ise bu işin mercii cinayetlerin neresidir yargıdır. Yargıya müracaat edersin.

- Delillerini yargıya sunarsın ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle şeyler varsa yargı da bunların üzerine gider.

- Fakat bu zat bugüne kadar sabah yalan akşam yalan bu şekilde geçmiş. Şimdi yanına birilerini toplamış onlar da yalan terörü estiriyorlar.

- Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor tutmaz. Şu anda da bizler de yargıya özellikle müracaat ettik.

- Sorgulanmasını istedik, "Kimse çıksın ortaya" dedik. İftira atanlara meydanı boş bırakmayız.