Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te AK Parti aday tanıtım töreninde konuşti. Marketlerdeki fiyatların düşmemesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatlar birbirini tutmuyor. Belediyecilere önemli görevler düşüyor. Bunları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var ve bu uygulamayı da yapacağız. Bunun adı ticaret değildir, bunun adı olsa olsa tefeciliktir, riyakarlıktır ülkeye ihanettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

31 Mart akşamında Gaziantep ile birlikte yeni destanlar yazacağız. Gaziantep tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Ülkemizin huzurunu bozmak, fitne sokmak için çırpınan gafillere, teröristlere, ajanlara itibar etmeyen Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar belediyelerimizde görev yaparak, Gaziantep'e hizmet etmiş kardeşlerimize şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur İttifakı'yla kurduğumuz gönül birliğine özellikle sahip çıkacak ve hep birlikte en yükseğe çıkaracağız. Gaziantep'ten rekor bir oy bekliyorum. Hükümetlerimiz döneminde, Gaziantep'e bugüne kadar 35 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 10 bin 830 derslik inşa ettik. Gaziantep'e ikinci devlet üniversitesini kurduk. 33 bin seyircili kapasiteli stadyum inşa ettik. 546 bin metrekarelik bir alanda her türlü sosyal ve spor tesisimize sahip nillet bahçesine Hasan Celal Yücel'in adını verdik. İçinde millet kıraathanesinin de olduğu 65 bin metrekarelik ikinci bir millet bahçesini de eski stadyumun yerine yapıyoruz.

Gaziantep'te yerel ve yatay mimari ilkesiyle 50 bin konutluk yeni bir şehri, tüm ticari sosyal ve kültürel alanlarıyla birlikte kuruyoruz. Sağlıkta Gaziantep'te 19'u hastane toplam 80 sağlık merkezi inşa ettik. Şehir hastanesi dahil 6 tesisin inşası devam ediyor. Gaziantep'te 203 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Gaziantepli çiftçilerimize 1,5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik.

"SENİN HAYALLERİN BİLE ULAŞAMAZ"

Şanlıurfa-Gaziantep hızlı tren projesinin etüt çalışmaları sürüyor. Gaziray'ın yapımı devam ediyor. CHP'nin yapabileceği bir iş değil. Gaziantep Havalimanı'nın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 2 milyon 655 bine ulaştı. Bay Kemal bizim icraatlarımızın ulaştığı yere senin hayallerin bile ulaşamaz.

Rehavete kapılmayacağız. Aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde sizlerden alacağımız güçle çok daha büyük projelere imza atacağız.

"BİR GECE ANSIZIN GİRER GEREĞİNİ YAPARIZ"

Türkiye'nin Suriye, Irak, Balkan politikalarını anlamak isteyenler gelip Gaziantep'e baksınlar. Bir gece ansızın gider gereğini yaparız. Türkiye'yi Suriye'den uzak tutmak isteyenlerin derdi bataklığı derinleştirmek. Biz burada huzur içinde yaşarken yanıbaşımızdaki insanları zalimlerin varil bombalarına bırakamayız.

Diyorlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var? Türkiye baba Esad ile 1998'de mutabakatı imzaladı. DEAŞ ile mücadelede somut başarıları olan tek ülke Türkiye'dir. Burada çok daha derin bir oyun var. Ama unutmayın herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Şu ana kadar Suriye'ye dönen sığınmacıların sayısı 300 bine yaklaştı. Fırat'ın doğusunu teröristlerden arındırdığımızda milyonlarca kardeşimiz evlerine dönebilecek.

"OLDU OLDU, OLMADI..."

Gerektiğinde askeri harekatlardan kaçınmayacağımızı gösterdik. Önceliğimiz elbette siyaset ve diplomasi yollarını sonuna kadar kullanmak. Mesela İdlib meselesini bu şekilde çözüm yoluna koyduk. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız.

"KAPILARIMIZI AÇTIK"

Yeni bir seferberlik ilan ediyoruz. Sanayiciden esnafa her kesime üretimlerini ticaretlerini destekler teşvikler muafiyetler veriyorum. Üretimi artırmanın yolu yatırımdır. Yatırım yapmak isteyenlere kapılarımızı açtık.

Dolar düştü, borsa yükseldi. Marketlere bakıyoruz, çarşı pazara bakıyoruz. Maalesef fiyatlar alıcılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Belediyecilere önemli görevler düşüyor. Bunları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var ve bu uygulamayı da yapacağız. Bunun adı ticaret değildir, bunun adı olsa olsa tefeciliktir, riyakarlıktır ülkeye ihanettir.