CiddiGazete- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FOX TV'de katıldığı programda AKP içinde “Süleyman Soylu krizi” yaşandığın iddia etti.

AKP’de çok sayıda ismin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında birçok iddia öne sürdüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Özgür Özel, ''Süleyman Soylu'nun rahatsız ettiği AKP'li isimler vardı. Mesela 17-25 Aralık'ta Aksaray Valiliği'nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Selami Altınok ya da İstanbul İl Emniyet Müdürü iken Süleyman Soylu'nun çatıştığı, şimdi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Çalışkan. Bu isimlerle ilgili Süleyman Soylu kendisini aklamak ve bu isimleri karalamak içi Anadolu Ajansı'na bir belge yolladı. Çakarlarda ve korumalarda ‘FETÖ üyesi’ diye bu iki isim vardı" diye konuştu.

‘BÜLENT TURAN’A YÖNLENDİRDİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok’un Taksim Camisi’nin açılış töreninde bir süre görüştüğünü ifade eden Özel, “(Rahatsızlık büyük efendim) demiş. Erdoğan da Bülent Turan'a yönlendirmiş. O da oturmuş, konuşmuş. Yani Selami Altınok, 11 arkadaşın derdini gidip Cumhurbaşkanı’na dökecek ama dökemiyor, ‘Bülent Turan'a söyle’ diyor. Meclis’te de bu konuşuluyor zaten. Ama 5'li çetedeysen sabah kahvaltısında şantiyeden Cumhurbaşkanı’nı arayabiliyorsun" dedi.

‘BEŞLİ ÇETE ÜYESİYSEN BAŞKA’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından da, “AKP içinde Süleyman Soylu'dan rahatsız olan, aralarında Selami Altınok'un da bulunduğu 12 kişi, Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyor ama görüşemiyorlar. Ancak beşli çetenin bir üyesiysen istediğin zaman Tayyip Erdoğan ile görüşebiliyorsun. Böyle bir Türkiye'ye savrulmuş durumdayız” mesajını paylaştı.