CiddiGazete- 13 Şubat’ta hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 14 Şubat’ta Fatih Camii’nde gerçekleşen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılmıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, cenaze sonrasında Erdoğan ile İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesinde birlikte dua edip 15-20 dakika sohbet etti.

‘BEN CUMHURBAŞKANIMIZI KARŞILARIM’

Edinilen bilgiye göre İmamoğlu, cenaze töreninin ardından dua etmek için Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesine geçti. Dua ederken Cumhurbaşkanlığı korumaları Erdoğan'ın türbeye geleceğini ve pandemi nedeniyle alanı boşaltmaları gerektiğini ifade ederek İmamoğlu'ndan ricada bulundu. İmamoğlu da, “Gelsin, ben cumhurbaşkanımızı karşılarım” dedi. Erdoğan da türbeye geldi ve birlikte dua ettiler.

YENİ OTOBÜS ALIMI İÇİN ONAY İSTEDİ

Daha sonra Erdoğan ve İmamoğlu, 15-20 dakikalık sohbet gerçekleştirdi. İmamoğlu'nun metrobüs hattına 300 yeni otobüs alımının Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın onayına sunulduğunu hatırlatarak imza beklediklerini aktardığı ve borçlanma talepleri ile ilgili de onay beklediklerini söylediği kaydedildi.

TRABZON ESPRİSİ

Öte yandan Erdoğan ve İmamoğlu konuşurken yanlarına Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın geldiği ve esprili bir sohbet gerçekleştirildiği öğrenildi. Erdoğan'ın belediye başkanlarına “Aranız iyi mi” diye sorduğu, Turan'ın “Birlikte çalışıyoruz”, İmamoğlu'nun “Omuz omuza çalışıyoruz” cevabı verdiği belirtildi. Erdoğan'ın da “Tabi aranız iyi olacak ikiniz de Trabzonlusunuz” diye espri yaptığı aktarıldı.