CiddiGazete- AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’nun yeni üyeleri belirlendi.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede yapılan tüzük değişikliği ile MKYK’da asil üye sayısı 50’den 75’e yükseltildi. Yedek üye sayısı da 35 oldu.

MKYK’da 28 isim yerini korurken, 22 isim yeni parti yönetiminde yer almadı. Kurula 47 yeni isim girdi.

31 MART 2019 YEREL SEÇİMİ DETAYI

MKYK’ya giren isimler arasında 31 Mart 2019 yerel seçiminde kaybeden isimlerin yer alması dikkat çekti.

Son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal kararının ardından 23 Haziran’da tekrarlanan seçimde, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’na karşı yarışı kaybetmişti.

İstanbul seçimlerinde görevli olan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili olan Ali İhsan Yavuz ile dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da kaybeden ekibin üyeleriydi. Bu üç isim de AKP’nin yeni MKYK’sında görev aldı.

ANKARA’NIN YENİLENLERİ

31 Mart 2019 yerel seçiminde Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ydi ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Mansur Yavaş kazandı.

AKP’nin kaybeden İstanbul ekibi gibi Ankara ekibinden Mehmet Özhaseki ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin de MKYK listesinde yer alan isimlerden oldu.

KAYBEDENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Aynı seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Muhittin Böcek’e karşı kaybeden Menderes Türel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Yılmaz Büyükerşen’e kaybeden Burhan Sakallı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Osman Gürün’e kaybeden Mehmet Nil Hıdır da AKP’nin yeni MKYK’sında yer aldı.