CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisinin "istenmeyen şahıs" ilan edilmesi talimatı verdiğini açıklamasına karşın, bu büyükelçiler için halen resmi bir işlem başlatılmadı.

Erdoğan'ın açıklamasından bu yana Ankara'daki derin sessizlik sürerken ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeyle son dönemin en büyük diplomatik krizine yol açacak "istenmeyen şahıs" ilanı sürecinin işletilip işletilmeyeceğinin bugünkü kabine toplantısında netleşmesi bekleniyor.

DIŞİŞLERİ SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Erdoğan'ın önceki gün Eskişehir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada açıkladığı tutuklu Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçilerin, diplomasideki en ağır yaptırımlardan olan "istenmeyen şahıs" ilan edilmesi talimatı, Ankara'daki diplomatik çevrelerde deprem etkisi yarattı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler talimatı uygulayacak olan Dışişleri Bakanlığı'na ve açıklamada imzası bulunan ülkelerin elçiliklerine çevrilirken Dışişleri Bakanlığı, dün itibarıyla konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı ve Dışişleri yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.

Dışişleri yetkilileri, sadece önceki gün Alman Bild gazetesinin Hollanda basınına dayandırarak yayımladığı "Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi sınır dışı edildi" açıklamasını yalanlamakla yetindi.