Anıtkabir’de düzenlenen törene, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, kızı Özden Toker, torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ile çok sayıda kişi katıldı. Törende ilk olarak, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrine çelenk konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Heyet, daha sonra İnönü’nün kabrinin bulunduğu alana geçti. İnönü’nün öz geçmişinin okunmasının ardından Kıratlı, Kılıçdaroğlu ,Türk Silahlı Kuvvetleri ve İnönü’nün kızı Toker de ailesi adına kabre çelenk bıraktı. Katılımcılar, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İnönü ailesine taziyelerini iletti.

ERDOĞAN’DAN 45. YIL MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 45’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü vefat yıl dönümünde saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU 'LOZAN KAHRAMANI' DEDİ

Kılıçdaroğlu da İsmet İnönü’nün 45’inci ölüm yıl dönümü sebebiyle Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah ve dava arkadaşı, Lozan Kahramanı, 2. Cumhurbaşkanımız, büyük devlet ve siyaset adamı, Genel Başkanım İsmet İnönü'yü, ebediyete intikalinin 45. yıl dönümünde rahmet, özlem ve şükranla anıyorum, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”