CİDDİGAZETE

Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete, Erdoğan'ın bundan sonra izleyeceği yol haritasını yazdı. Büyük yankı bulan haberde, BBP kökenli İYİ Partili bir milletvekilinin İçişleri Bakanı olacağı iddia edildi.

Milli Gazete'de yer alan haber şöyle:

AK Parti’den istifa eden Ali Babacan’ın, yeni parti sinyaliyle birlikte, 60-65 milletvekilinin kurulacak partiye geçmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyona giderek bu tıkanıklığı aşmak isteyeceği ifade ediliyor. Yeni kabinede muhalefet partilerinden bazı isimlere de yer verileceği konuşuluyor.

Kullandığı kutuplaştırıcı dil ile başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok belediyeyi kaybeden AK Parti, dış politikada oluşturduğu düzensiz söylemlerle de sorunlar yaşıyor. Hem ülke içinde hem de ülke dışında gerçekleşen olaylar AK Parti’nin dağılma sürecine girmesi olarak yorumlanırken Erdoğan’ın bu durumu tersine çevirmek için önemli değişiklikler yapacağı ifade ediliyor. Kabinede sık sık sorunların yaşanması Erdoğan’ı kabine değişikliğine zorluyor.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN YERİNE AĞIRALİOĞLU MU?

Görevden alınacaklar listesinin başında ekonomik buhrandan çıkış yolu bulamayan hükümet, tabanında bile sert dille eleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yer alıyor. Seçim sürecinde vatandaşı kutuplaştıran ve tehditkâr bir dil kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da AK Parti’ye zarar verdiği, bu yüzden görevden alınması gerektiği dillendiriliyor. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yavuz Ağıralioğlu’nun ise ismi İçişleri Bakanlığı için anılıyor. Rusya’dan S-400 alınması, ABD ile ilişkilerin bozulması, Suriye’de belirsizlik içerisinde süren savaş hali, ekonomik kriz, İstanbul ve Ankara belediyelerinin CHP’ye geçmesi, kabinedeki bitmek bilmeyen sıkıntılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni arayışlara itiyor.

ALİ BABACAN’LA YOL YÜRÜYECEKLER

Ankara’da konuşulan bir başka iddia da Ali Babacan’la ilgili. AK Parti milletvekillerinden 60-65 kişilik bir ekibin ayrılarak Ali Babacan’ın yeni kuracağı partiye geçebileceği belirtiliyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sessizliği de Ali Babacan’ın elini kuvvetlendiriyor.