CiddiGazete- Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Özcan’ın açıklamaları şöyle:

“Gerçeğe işkence ederek itiraf ettirmeyeceğiniz hiçbir şey yok ama bu itiraflardan çıkacak şey milletin değil olsa olsa sizin liyakatsizliğinizin gerçeği olabilir. Yalnız size bir uyarımız var. Gerçeğe işkence ediyor olsanız bile asgari bir tutarlılık sergileyin.

Bir hafta önce TOBB ‘Faizlerden yandık’ diye şikâyet etti. Sonra TOBB’un yanına TÜSİAD, MÜSİAD, TESK de gelince bu sefer başka bir gerçek itirafı çıktı, hem de sadece 1 hafta arayla: Yeni gerçek, fiyat istikrarının asıl mesele olduğuymuş.

‘İKTİDARIN CENNETİ’

Millet size nasıl seslenirse seslensin, duyamıyorsunuz, anlayamıyorsunuz. Çünkü sizin dünyanızla milletin dünyası artık tamamen kopmuş durumda. İsteseniz de bundan sonra anlayamayacaksınız.

Kendilerine ait bir cennet icat ettikleri için milletin de kendileri gibi iş isteyince birkaç tane, maaş isteyince üç-dört tane bulabildiğini düşünüyorlar. Bu iktidarın cennetinde enflasyon yok, zamlar yok, hayat pahalılığı yok, işsizlik yok.

5 VATANDAŞTAN BİRİ YOKSUL

Geçtiğimiz hafta TÜİK verileri kullanılarak hazırlanan DİSK Genel-İş Sendikası raporuna göre; Türkiye’de yoksul sayısı 17,2 milyona ulaşmış, yoksulluk oranı %21. Temel gereksinimlerini karşılayamayanların, yani ‘çalışan yoksulların’ oranı %14,4’e çıkmış.

Ayda 1000 TL üstünde geliri olanın yoksul sayılmadığı bir durumda bile, ülkemizdeki her 5 vatandaşımızdan biri yoksul.

4 milyon ‘çalışan yoksula’ pandemide 3,7 milyon kişi eklenmiş. İşsizlik sigortası ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanan 1,4 milyon kişi üstüne ücretsiz izne çıkmak zorunda kalan 2,3 milyon kişiyi de ekleyince, nerdeyse çalışan nüfusun üçte biri ‘yoksul’ hale gelmiş.

İSTİHDAM ORANI SADECE YÜZDE 30

Geniş tanımlı işsizlik %30. Nüfusun sürekli arttığı bir ülkede, çalışan sayısı artmadığı gibi son iki senedir daha da düşmüş. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların, yani kayıt dışı çalışanların oranı %34. Üç çalışandan biri kayıt dışında.

Avrupa Birliği’nde genç işsizliği %18, OECD’de ise bu oran %11’e kadar geriliyor. Bizde ise genç işsizliği %25. Daha da kötüsü istihdam oranı sadece ama sadece %30.

‘GENÇLER ÜLKEYİ TERK EDİYOR’

Bin bir emekle yetiştirdiğimiz, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz umutsuz. Gücü yeten, yolunu bulan, geleceğini ülke dışında arıyor, ülkeyi terk edip gidiyor. Ülkeyi terk edip gidenlerin büyük bölümü 25-29 yaşları arasındaki pırıl pırıl gençler. Yani umutlarımız, yarınlarımız gidiyor. ‘Eğitim veya iş amaçlı bir fırsat tanınsa yurtdışına giderim’ diyen gençlerimizin oranı %76’ya ulaşmış.

Gençlerin %32’si ülkenin en önemli sorunu olarak işsizlik ve ekonomiyi, %16’sı adaletsizliği, %10’u ise ahlaki sorunları görmeye başlamış.

‘İKTİDAR ŞATAFATA VE KİBRE BATTI’

İktidar tüm bu çöküşe rağmen milletin gerçeklerinden koptu, içinden çıktığı halkın sesini duyamayacak kadar şatafata ve kibre battı. Millet ağır ekonomik maliyetin altında ezilirken, iktidar olan biteni hiç umursamıyor.

Hatırlayacaksınız iktidar mensuplarının son 1 aydaki malum sözlerini. Biri “İş var da beğenmiyorlar” demişti, biri “Aslında o kadar da yoksul değiliz” demişti, bir diğeri ise hiç utanmadan “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir” demişti.

KAPANAN İŞ YERİ VE DÜKKANLAR

Geçtiğimiz hafta Erdoğan’ın artık herkes için ayan beyan ortada olan bir gerçeği, yani her gün yüzlerce esnafın kepenk indirmesini “İşte rakamlar ortada, kapanan filan yok” diyerek değerlendirmesi de işte bu milletin gerçeklerinden kopma zincirin son parçası oldu.

2020 yılında yaklaşık 100 bin, 2019 yılında ise 115 bin olmak üzere son 2 yılda kepenk kapatan esnafların sayısı en az 215 bine ulaşmış durumda Sayın Cumhurbaşkanı. Bu ülkede her gün yaklaşık 300 esnaf kepenk kapatmış son 2 yılda."

DEVLET BAHÇELİ’NİN SÖYLEMİ

Serkan Özcan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın evinin önünde saldırıya uğramasını, “Gündeme gelmek için kendi kendilerine saldırı organize ediyorlar” sözleriyle değerlendiren Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’ye ilişkin şunları söyledi:

“Biz artık bu dil karşısında çaresiziz. Sayın Bahçeli’nin bu dili karşısında kamuoyunu Sayın Erdoğan’ın geçmişte uyardığı gibi uyarmak isterdik aslında. Sayın Erdoğan bir zamanlar ‘Lütfen Sayın Bahçeli konuştuğunda çocuklarınızı televizyon karşısından uzaklaştırın ya da televizyonunuzun sesini kısın’ demişti. Lakin artık Sayın Erdoğan’ın bu uyarısının da bir anlamı kalmadı. Sayın Bahçeli’nin hakaretlerini ve iftiralarını televizyonun sesini kısarak bitirmek mümkün değil artık. Çünkü televizyonda sussa bile sokakta tahrikleriyle siyasi provokasyonları durmuyor.

‘ÜÇÜNCÜ SINIF MAFYA DİZİLERİNDEN REPLİKLER’

Üçüncü sınıf mafya dizilerinden repliklerle, koskoca bir ülkeyi kaosa sürükleyebilecek bir olayla dalga geçebiliyor mesela Sayın Bahçeli. Maalesef eğer bu düzeyi kendisine yakıştırıyorsa bizlere sadece onun adına üzülmek ve hicap etmek düşer. Sokakta hiç kimse kendi kendisini dövdürmez, sokakta hiç kimse kendi kendisine saldırı organize etmez, hiç kimse hastaneye biraz daha gecikse kan kaybından ölecek duruma gelmeye çalışmaz. Bunlar olmaz, bunlarla dalga da geçilmez.

‘KENDİ KENDİNİ DÖVDÜRENLER’

Peki, kendi kendine bir şeyler yapan hiç kimse yok mu Türkiye’de? Kendi kendini dövdüren hiç kimse yok mu mesela? Sayın Bahçeli haklı, kendi kendini dövdüren birileri var. O da AK Parti’den başkası değil. AK Parti ve Sayın Erdoğan kendi kendisini Bahçeli’ye dövdürüp duruyor. AK Parti ve Sayın Erdoğan kendi kendisini Bahçeli’ye esir ediyor.

Maalesef bugün AK Parti milletten ‘tek başına iktidar olacağım’ vaadiyle aldığı desteği, Türkiye’nin üçte birinde fiilen olmayan, Türkiye’nin hiçbir meselesini zerre umursamayan, milletin hiçbir derdini bir kez bile kendisine gündem yapmayan MHP’ye teslim etmiştir.

Millet Sayın Erdoğan’a iktidar olsun diye kredi vermiştir. Sayın Erdoğan bu krediyi Bahçeli’ye ve MHP’ye teminat olarak bırakmıştır.

‘AK PARTİLİLER BAHÇELİ’DEN RAHATSIZ’

Türkiye, bu vesayet ilişkisi altında ezilmektedir. Türkiye, Bahçeli’nin kendisini AK Parti’ye kayyım olarak atamasından sıkılmıştır. AK Partili kardeşlerimiz Bahçeli’nin AK Parti’yi kendisine suç ortağı yapmasından rahatsızdır.

AK Partili kardeşlerimiz, tıpkı bizi gördükleri her yerde söyledikleri gibi, Bahçeli’nin AK Parti’nin sırtından millete kiracı muamelesi yapmasından, sağa sola racon kesmesinden, demokratik siyaseti zehirlemesinden rahatsızdır.

HALKIN GÜNDEMİNİ KONUŞMAMAK İÇİN

Ne zaman bir iktidar sözcüsü darbe, faşizm, dış mihrak veya şu tehdit, bu tehdit derse biliniz ki yine bir cambazı ipe çıkarmışlardır. Devleti kutsadıkça hukuk devletinin tükendiğini, gücü kutsadıkça demokrasinin ezildiğini, sivil siyasetin alanını ve dilini ezdikçe milletin nefes alamadığını artık unuttular. Ivır zıvır her konudan darbe, olur olmaz her ifadeden faşizm çıkarma işi artık kötü bir şaka olmanın ötesine geçti. Sırf hayat pahalılığını, bir türlü gelemeyen aşıları, elektrik ve doğal gaz faturalarını, 8 liraya çıkan bir litre sütü, kapanan işyerlerini ve dükkanları, kapalı restoranların ve kafelerin halini, iradesi kayyımlarla gasp edilen Güneydoğu’daki milyonlarca seçmenin halini, oylarını sandıkta AK Parti’ye atan ama Ankara’da MHP’ye yazıldığını gören AK Partili kardeşlerimizin halini konuşmamak için Allah’ın her günü akla ziyan bir gündem bulup duruyorlar.

‘MİLLETİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Her şeyde bir faşizm bulan bu iktidar, iki haftadır Ankara’nın göbeğinde yaşanan şiddetten zerre rahatsızlık bile duymamıştır. Ortaklarının itlaftan bahsetmesinden, siyasi parti ve STK kapatma iştahından, mafyayı yere göğe sığdıramamasından bulamadıkları faşizmi kendileri dışında hareket eden her şeyde bulmuşlardır. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye’nin gelecek yürüyüşü, aş, iş, adalet ve demokrasi mücadelesi devam edecektir. Gelecek Partisi olarak, büyük bir kararlılık, azim ve sağduyuyla bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Gelecek Partisi ülkemizin yarınlarının aydınlık olması için, milletimizin feryadına derman olmak için yola çıkmıştır. Bu koalisyon iktidarı gündemi ne kadar değiştirmek isterse istesin biz milletimizin derdiyle hemhal olmaya devam edeceğiz. Bu koalisyon iktidarı milletin sesini bastırmak için ne kadar gürültü çıkarırsa çıkarsın biz milletin sesi olmaya devam edeceğiz.”