CiddiGazete- 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaş Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya yakınlaştırırken Türkiye, PKK terör örgütüne verilen desteği öne sürerek bu iki ülkenin üyeliğini veto etme kararı almıştı.

Haftalar boyunca iki ülkenin terörle mücadele konusunda somut adımlar atmaması durumunda üyeliği engelleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde ise iki ülkenin üyeliğine yeşil ışık yaktı.

Taraflar ortak bir anlaşmaya imza atarken, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsveç, 73 teröristin iadesi için söz verdi" açıklaması iki ülke arasında ipleri gerdi.

"ÖNCEKİ SAYININ İKİ KATINDAN FAZLA"

İsveç medyası bu sayının çok fazla olduğunu aktarırken, "Bu sayı, daha önce iddia edilen rakamın iki katından da fazla" yorumunu yaptı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Aftonbladet, Türkiye'nin hafta içinde İsveç ve Finlandiya'dan 33 kişinin iadesini istediğini yazarken, gazeteye konuşan Yeşiller Partisi'nin Sözcüsü Marta Stenevi de anlaşmanın detayları için İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'den bilgi talep etti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Stenevi, "Şimdi Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin Türkiye ile yapılan anlaşmanın detaylarını anlatması gerekiyor" dedi. Linde konuyla ilgili bir açıklama henüz yapmadı.