CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekilleriyle buluşmasında "gülme anı’"na ilişkin videoya yapılan eleştirileri “Şeytani bir kampanya” olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Orada bir ironi var. Trump’la yaptığım bir görüşmeyi aktarıyorum. Her tarafı ironik olan bir görüşmeyi ortaya koymak için söylenen bir söz” dedi.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi’nde toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan’a eski İstanbul milletvekilleri ile geçen hafta sonu düzenlenen toplantıdaki “gülme” videosu izletildi ve konu üzerinde tartışma yapıldı. Şehit haberlerinin ardından kamuoyunda tartışma yaratan videoyu izlerken sinirlendiği görülen Erdoğan, “Orada bir ironi var. Trump’la yaptığım bir görüşmeyi aktarıyorum. Her tarafı ironik olan bir görüşmeyi ortaya koymak için söylenen bir söz. Bu şeytani bir kampanya. Değerlerimizden uzak bu yaklaşımı hayretler içinde karşılıyorum” diyerek sitem etti.

KAHKAHALAR TEPKİYLE KARŞILANDI

Erdoğan’ın İdlib’de 36 askerin şehit olduktan sonra ilk kez geçtiği kameralar karşısındaki konuşmasında sarf ettiği sözler ve Trump’la olan diyalogunu gülerek anlatması büyük tepki çekmişti. Erdoğan’ın gülerek anlattığı diyalog sırasında Berat Albayrak’ın da TBMM eski başkanı İsmail Kahraman'la birlikte kahkahalar attıkları anlar kameralara yansımıştı.

Erdoğan’ın güldüğü görüntüler Twitter’da TT olmuş, çok sayıda vatandaş duruma tepki göstermişti.