CiddiGazete- AKP'nin algı siyaseti zaman zaman komediye dönüşmeye başladı. Geçen yıl kar nedeniyle kapanan yollar gösterilirken, Melih Gökçek döneminin fotoğrafları yeni gibi servis yapılırken, Rize'deki kardan Atatürk heykeli de Ankara diye sunulmuş, montaj fotoğraflarda zabıtaların sırtına "Ankara Büyükşehir Belediyesi" diye yazılmıştı.

Başkent'te aynı hızda devam eden komedi, bu kez toplu ulaşımla gündeme geldi.

AKP Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, "Ankara Büyükşehir ulaşımda koronaya teslim" diyerek bir video paylaştı. Sinan Burhan'ın videosunda Beylikdüzü-Topkapı metrobüsünün görüntülerini kullanması dikkati çekti. İstanbul'da çekilen görüntülerin daha önce yandaş Sabah Gazetesi'nde haber olduğu ortaya çıktı.

Sinan Burhan'ın algı oyununa tepki gösteren ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Başkent'te toplu ulaşımla ilgili bilgi verdi.

Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

1- Sn. @snnburhan,

- Videonuzdaki otobüslerden biri halk otobüsüdür.

- DİĞERİ İSTANBUL'DA HİZMET VEREN VE GÖRÜNTÜSÜ NE ZAMAN ÇEKİLDİĞI BELLİ OLMAYAN METROBÜSTÜR‼

- Buna "insanların aklıyla alay etmek" denir. Bu durumda iftira ederek algı yapan kim?

2- Metroda UHK kararı gereğince oturma kapasitesinin tamamı ile ayakta %50 kapasite yolcu taşınabilmektedir.

- Orada otobüsler için tek durak/tek hat değil 9 durak/24 hat var, 17.00'den 20.30'a kadar ortalama 10 dakikada bir hizmet verilmektedir. Yolcu ortalaması 35 kişidir.

3- Ayrıca dinozor heykelleri ile donatılan bir kente nüfusu artmasına rağmen 7 senede 1 adet bile otobüs almamak sizin yönetim anlayışınızın bir eseridir.

Merak etmeyin, otobüs sorununu da @mansuryavas06 Başkan çözecektir.

Metrobüs? Hay Allah, aklımdan çıkmıyor.

Saygılar.