CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin 18. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılacak. Önce AKP Genel Merkezi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek olan Erdoğan, ardından ATO Congersium'da yıl dönümü etkinliklerine katılacak.

14 Ağustos'ta yapılması planlanan program, Kurban Bayramı dolayısıyla bugüne ertelenmişti.

Etkinliğe partinin kurucu üyeleri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda davetli katılacak.

18 GENÇ DAVET EDİLDİ

Yaklaşık bin kişinin katılması beklenen etkinlikte Erdoğan, bir konuşma yapacak. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir de resepsiyon verilecek. Bu yıl programa AKP'nin kuruluş yıl dönümü 14 Ağustos 2001'de doğan ve bu yıl tıpkı AKP gibi 18 yaşına basan 18 genç de davet edildi. Gençler, Erdoğan ile bir araya gelecek.

Yine etkinlikte AKP'nin kuruluşundan bu yana geçen sürede yapılanlar ve yaşananlar bir sinevizyonla anlatılacak. AKP'nin 18. yaşına özel bestelenen şarkı da ilk kez katılımcıların beğenisine sunulacak.

KONGRE SÜRECİ

Erdoğan, bugün ayrıca MKYK toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda AKP'nin 7'inci Olağan Büyük Kongre kararının alınması ve bu konuda Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) yetkilendirilmesi bekleniyor. Bu kararının ardından eylülde itibaren AKP'de kongre süreci başlayacak. Önce delegeler belirlenecek. Ardından belde, ilçe ve il kongreleri yapılacak. Eş zamanlı olarak il kadın ve gençlik kolları kongreleri de gerçekleştirilecek.

TEŞEKKÜR TURU

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından il il gezerek gerçekleştirmeyi planladığı teşekkür ziyaretlerine de başlıyor. Erdoğan, yarın memleketi Rize'de vatandaşlarla buluşacak. Pazar günü ise Trabzon'da temaslarda bulunacak. Erdoğan, ayrıca bölgede yapımı devam eden Rize- Artvin Havalimanı ile Yusueli Barajı'nda inceleme yapacak.

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde en fazla oy aldığı il yüzde 72,99 ile Rize olmuştu. AKP, Trabzon'da ise yüzde 64,61 oyla belediyeyi kazanmıştı. Erdoğan, hafta sonu ayrıca, yüzde 43,2 oyla AKP'nin belediyeyi kazandığı Artvin'in Yusufeli ilçesini de ziyaret edecek.