AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultangazi'de toplu açılış töreninde konuşuyor. 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için önce 39 ilçede miting yapacağını açıklayan daha sonra bu kararından vazgeçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi’de toplu açılış töreninde konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
''Toplam yatırım bedeli 1 milyar 188 milyon lirayı bulan 24 ayrı eser ve hizmetin İstanbulumuza Sultangazimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunlardan biri de şu anda yanı başımızda bulunan 501 milyon lira yatırım bedeli olan Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'dir.

Birileri konuşur biz yaparız. Farkımız bu. Çıkmış bir tanesi diyor ki '24 yılda ne yaptınız?' Sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Geldik Sultangazi'yi tüm alt yapısı ile okullarıyla hastanesiyle ulaşımıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern ilçe haline getirdik. Biz geldiğimizde burası ilçe değildi. Ne yaptınız diyenlere cevap.

Öncelikle bugün burada bir konuyu da sizinle paylaşacağım o da şu esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Murdi kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı aynı tarihte 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Mısır halkına ve İslam dünyasına başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Mursi'nin darbeyle indirilmesini hücrede eziyet çektirilmesini seyreden Batı dünyasını ve tüm insanlığı esefle kınıyorum. Bize Mursi'yi hatırlatanlarla şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi'yi hatırlatanlar var diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Zalimler için yaşasın cehennem. Ölüyor onun şu anda ölümü vesilesiyle onun merhum halinden bile korkuyorlar. Niye korkuyorsunuz? Siz bu tür şehitlerin kendisinden korkarsınız. Korkaklar için de yaşasın cehennem. Bunu başaramayacaklar.

15 Temmuz ile alakalı Binali kardeşimin rakibinin attığı tweet'ler var. Nerede FETÖ ile beraber. Bunlarda yalan çok ‘Benim onlarla alakam yok’ diyorlar. Ordu'da Ordu Valimize it diyor ondan sonra it demedim basitleşme dedim diyor. Dürüst ol siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Al birini vur öbürüne. Biz İstanbulumuzu bu tür yalancılara teslim edemeyiz.''