CiddiGazete- Erdoğan, "Mültecilerle ilgili konuda Dışişleri Bakanlığı'mız özellikle Afganistan üst yönetimiyle bu konuları masaya yatırıyor. Onların da devreye girmesini istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerle ilgili sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Biz olumlu bir cevap vermediğimiz sürece Güney Kıbrıs'ın NATO'ya girmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

İktidar olduklarında sorunu çözeceklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Irkçılık yapmıyorum. Suriyeliler bizim akrabalarımız ama onlar doğdukları topraklarda mutlu olurlar. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, videoyu sosyal medya hesabından "İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim" notuyla paylaşmıştı.