CiddiGazete- Erdoğan ve Bahçeli'nin seçimi kazanmak için düşündükleri formülleri köşesine taşıyan Halktv yazarı Mehmet Tezkan, "Erdoğan partisinin il başkanlarına hitap ederken 2023 seçimlerini nasıl kazanacaklarının formülünü açıkladı. Zor değil, gayet basit dedi ve ekledi: 'AKP'nin 11 milyonu aşkın üyesi var. Her üye bir yeni üye getirirse 23 milyon üye yapar. Seçimi seçimden önce kazanırız. Mesele bitti.' Bu hesap tutar mı? Geleceğim oraya..." diye yazdı.

Bahçeli'nin seçim formülü olarak 9 rakamını sembol haline getirdiğini kaydeden Tezkan, şunları kaydetti:

Önce ortağının seçimi kazanma formülüne de bakalım. Bahçeli'ninki biraz farklı. Bahçeli, Erdoğan gibi 11 milyon yeni üye bulmak gibi zahmetli yola girmemiş rakamları ters yüz ederek sonuca ulaşmıştı. Şubat ayıydı, soğuk bir kış günü partisinin milletvekillerine hitap ederken bir karton gösterdi. Üzerinde 6 rakamı yazıyordu. 'Tabiatıyla ters çevirirseniz 9 rakamı çıkar' dedikten sonra devam etti:

'Bu altı oktur, yuvarlak masa etrafında kurulan tezgahtır, karamsarlıktır. 6'yı ters çevirirseniz 9 olur. 9'a bakınca ne görüyoruz. Bizim için huzurdur, 9 Işık'tır. Sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimlerini açık ara alacağının simgesidir.'

Gördüğünüz gibi Erdoğan için de Bahçeli için de seçimi kazanmak zor değil, gayet basit.

İktidarın büyük ortağı kurtuluşu AKP'ye 11 milyon yeni üyenin kaydedilmesinde arıyor. İktidarın küçük ortağı 9 rakamından medet umuyor. Türkiye'nin son hali eksiksiz budur.