CiddiGazete

Ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, insanların işsizlikten kırıldığını, fabrikaların kapandığını, çiftçiliğin bittiğini, esnafın kan ağladığını söyledi. Tüm bunlara rağmen iktidarın Kanal İstanbul projesini gerçekleştirmek istediğini belirten Erdoğdu şöyle konuştu:

‘NE HAKLA MÜDAHALE EDİYORSUN?’

“İstanbul’un seçilmiş bir belediye başkanı var. Ve o bilimsel sonuçlara dayanarak Kanal İstanbul’un şehre büyük zarar vereceğini söyleyerek karşı çıkıyor. Sen seçilmiş bu adamın kentine ne hakla Cumhurbaşkanı sıfatıyla müdahale ediyorsun. O gelse senin sarayına karışsa ne olacak? Yaptığın Anayasa’ya aykırı. Orada iki tane barajımız var. İstanbul’da bu yatırıma ihtiyaç yok. Ülkede insanlar aç. Orada Araplara sattığın, Katarlılara sattığın araziler rant yapsın diye 75 milyar yatırım yapmaya kalkıyorsun. Bu nasıl vicdan?”

BELİRLEYİCİ ÖĞE EKONOMİ

Tüm bunların insanların gözünden kaçmadığını ve seçmenin davranışını önemli ölçüde ekonominin belirlediğini vurgulayan Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Bir ülkede demokrasi yoksa, adalet yoksa, o ülkede ekonomi yoktur, zenginlik yoktur. Eğer bir ülkede kuvvetler ayrılığı yoksa cumhurbaşkanı mahkemelere talimat veriyorsa, parlamento çökertilmişse, o ülkede ekmek yoktur. ‘Ne yaparlarsa yapsınlar, ben esnafım, muhafazakarım, işime bakarım’ dersen, boşuna uğraşma, kuvvetler ayrılığı yoksa, hukukun üstünlüğü yoksa ekmek yok sana.

Tayyip Erdoğan’a başka, Aykut Erdoğdu’ya başka, yandaşa, vatandaşa başka hukuk varsa kimseye ekmek yok. Falan cemiyetin filan kurumu ele geçirdiği, hakimlerin keyfine göre karar verdiği ülkede, iş yok, siftah yok, müteşebbise kâr yok, asgari ücretliye zam yok.”

‘ÇOK KORKUYORLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefetin bunları anlatmasından korktuğunu kaydeden Erdoğdu, “Demokrasi ve adalet istediğinizde Tayyip Erdoğan gidecektir. Onun etrafındaki küçücük rant grubu şu anlattıklarımdan çok korkuyor. Çünkü, ‘demokrasi ve adalet yoksa ekmek yoktur’ dediğimiz an Tayyip Erdoğan ve onun gibi ülkelerini soymuş olan liderlerin hepsi çökecek” diye konuştu.

‘GENÇLERİN UMUDU KALMADI’

Gençlerin ülkeden umudu kalmadığı için iyi eğitimli olanların yurt dışına gittiklerine dikkat çeken Erdoğdu, resmi rakamlara göre, gençler arasında işsizliğin yüzde 26 düzeyinde olduğuna dikkat çekti.

“İktidar istediği kadar hamaset yapsın, istediği kadar milliyetçilik, muhafazakarlık nutukları atsın ülke zor durumda” diyen Erdoğdu, gençlerin ülkesinden umudunu kaybettiğini, bunu tersine çevirmenin yolunun da demokrasi ve adaletten geçtiğini söyledi.

CHP olarak halkla birlikte bunun mücadelesini vereceklerini, yüksek teknolojili katma değerli üretime geçip bu gençlere yüksek ücretli iş alanları sağlayacaklarını kaydeden Erdoğdu şöyle konuştu:

“Bütün bu dengeli kalkınmayı sağlayacak kadrolar var. Çoğu bakanlıklarda perişan ediliyor. Bu kadroları toparlayacak, yeni bir kalkınma modeli yaratacağız. Bizim Ortadoğu savaşında işimiz yok. Irak’ta Suriye’de barışı sağla, bak Güney illeri nasıl kalkınıyor. Rusya, ABD ve Çin’le aynı anda iyi ilişkiler kuracak diplomatik başarımız olmak zorunda. Onlarca başlık var, bakanlıkları tekrar ayağa kaldırmak, müsteşarlık düzenini tekrar kurmak zorundayız. Bunu sağlarsanız insanlar sizin ülkenizde kalır, istihdam sağlayan yabancı yatırımlar gelir, tarımınızdaki katma değerli ürünler artar, enerji alt yapınız gelişir.”

‘ÜLKENİN GELECEK 30 YILI SATILDI’

Erdoğdu, iktidarın yol yapmakla, Kamu Özel İşbirliği İle Yürütülen Projeler (KÖİ) yöntemiyle yaptığı projelerle övündüğünü ifade ederek, “Yaptınız da 2 trilyon vergi topladınız. Özelleştirerek sattıklarınız da cabası. Yaptığınız bu projelerle ülkenin 30 yıllık geleceğini de sattınız” dedi.

Havalimanı varken, gereksiz hava limanı yapıldığını, arsa rantı için köprü, otoyol yapıldığını anlatan Erdoğdu şunları söyledi:

“Bunlara güvenenlere bir şey söyleyim. Bu iktidar, bu adam gidici. Kalma ihtimali asla yok. İlk seçimde Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi gidici. Bütün iş dünyası bütün bürokrasi dünyası bütün yargı dünyası hesaplarını buna göre yapsın. Halk istedikten sonra öyle bir dakika oturtmazlar insanı. Bu halk bütün adaletsizliklerine rağmen sandığa oyunu attığı an gideceksin. Herkes hazırlığını ona göre yapsın, Şimdi yandaşların hepsi İngiltere’den gayrimenkul alıyor. Hepsi İngiltere’ye kaçma derdinde. Ama onlara da bir kötü haberim var, halktan çaldıklarını geri verecekler. Öyle, ‘Halktan çalayım, burda milliyetçi muhafazakar görüneyim, İngiltere’de 50 milyona malikane alayım, bu halk da saf saf beklesin’ Böyle bir şey yok. O paraları kuzu kuzu getireceksiniz.”

Kendisinin uluslararası denetçi olduğunu ve ülkede kendisi gibi yetişmiş pek çok kişinin bulunduğunu bildiren Erdoğdu açıklamasını şöyle tamamladı:

“Benim gibi bir sürü vatan evladı var. Bunları Afganistan’ın mağaralarına girseler o milletin analarına küfredenler, şimdi düzenin değişeceğini görerek bir yol aramaya çalışıyor. Ama Afganistan’ın mağaralarına gitseler bulunacak ve yargılanacaklar. Öyle ülkeyi 10 yandaşa soyduracaklar, milyarlarca dolar servet edinecekler, bu 82 milyon da sesini çıkarmayacak mı? Yok öyle. Milletimizin kendi kaderine el koymasına ihtiyaç var. Devletimiz kötü bir ekibin işgali altında. Demokrasi askıya alınmış, hukuk askıya alınmış, kanunlar askıya alınmış, bir ailenin iki dudağı arasına bu milletin kaderi terk edilmişse millet kendi kaderine el koymak zorundadır.”