CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

"ATEŞKES İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

ZELENSKİ, TWİTTER'DAN TEŞEKKÜR ETTİ

Zelenski'den Erdoğan'ın sözlerine cevap gecikmedi. Zelenski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Erdoğan ve Türk halkının güçlü desteği için çok teşekkür ederim. Karadeniz'in Rus gemilerine yasaklanması askeri ve insani desteği göstermek adına oldukça önemli. Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak" dedi.

Öte yandan Erdoğan'ın, bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de belirtildi.

Görüşmelerde liderlerin Erdoğan'ın doğum gününü de tebrik ettiği aktarıldı.