CiddiGazete

Hyundai’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği limuzinlerden birinin “Kullanım süresini doldurduğu” gerekçesiyle sistemden çıkarıldığı ortaya çıktı.

Başbakanlık koltuğunda oturduğu 2004 yılında, Güney Kore gezisi sırasında fabrikasını gezdiği Hyundai Motor Company (HMC) ve Hyundai Assan Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından Erdoğan’a hediye edilen iki adet “Centennial” marka limuzinden birinin, “Kullanım süresini doldurduğu” gerekçesiyle sistemden çıkarıldığı ifade edildi. Diğer limuzinin ise TBMM’ye gönderildiği belirlendi.

CHP’Lİ TANAL SORDU

Kayıp hediye limuzinlerin izini süren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, limuzinlerin nerede olduğu, başlarına ne geldiğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan bilgi edinme talebinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan CHP’li Tanal’a cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın imzasını taşıyan cevabi yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Hyundai Motor Company (HMC) ve Hyundai Asssan Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakanlığı döneminde hediye edilen 2 adet ‘Limuzin’ marka araçlardan birisinin kapatılan Başbakanlık tarafından ‘1 Sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği’nde belirlenen esaslar çerçevesinde 2015 yılında TBMM’ye, diğer aracın ise kullanım süresini doldurduğundan ‘Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı’ düzenlemek suretiyle ilgili mevzuat çerçevesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiği.”

TANAL: BANA SATSINLAR

Cumhurbaşkanlığı’nın hediye limuzinlerle ilgili kendisine gönderdiği açıklamayı değerlendiren CHP’li vekil Mahmut Tanal, cevapları ikna edici bulmadığını söyledi. Gelen cevap doğrultusunda yeni soru önergeleri sunduğunu ve bilgi edinme hakkı kapsamında tekrar kurumların kapısını çaldığını anlatan Tanal, kullanım süresi dolduğu belirtilen ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen limuzini bizzat incelemek istediğini belirtti.

Sistemden çıkarılan limuzine talip olduğunu açıklayan Tanal, “İşe yaramaz dedikleri, değersizleştirdikleri, hurdaya çıkardıkları, emekli ettikleri limuzini ben almak istiyorum. Kullanım süresini doldurduğu bahanesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devrettikleri limuzini açık ihale usulüyle satışa çıkarsınlar. O ihaleye ben de katılacağım. Bedeli neyse ödemeye hazırım. Şeffaf olsunlar. Bu işin peşini bırakmayacağım. O limuzinler kamu malıdır. Hurdaya çıkarılamaz, başkalarına tahsis edilemez, bedavadan kimseye verilemez” dedi.