CİDDİGAZETE

Eren Erdem, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin, kendisine verdiği cezayı uygun bularak yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırması sonrasında, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkış yapan Erdem, Karbey Dinlenme Tesisleri’ne getirilerek serbest bırakıldı. Erdem, basın mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra partililer tarafından ailesi ve arkadaşlarıyla buluşmak üzere ilçe teşkilatı binasına götürüldü.

CHP PM üyesi Eren Erdem, Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmesinin ardından gittiği CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nda bir açıklama yaptı.

“28 ŞUBAT’TA ZULME UĞRAYANLAR ŞİMDİ AYNI ZULMÜ UYGULUYOR”

28 Şubat döneminde zulme uğrayanların şimdi aynı zulmü uyguladığını kaydeden Erdem, şunları söyledi:

“490 gün boyunca tek başıma 8 metrekarelik bir hücrede kaldım. Bu tür muameleler insanlara geri adım attırmak, düşüncelerinden taviz vermesi için yapılır. Ben partim için ne yaptıysam arkasındayım.

CHP kamuoyuna çok teşekkür ederim, Cumhuriyet Gazetesi'ne ve diğer bütün özgür basın mensuplarına teşekkür ederim. Düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybettiğimiz gündür" dedi.