CİDDİGAZETE

AKP, MHP ile kurduğu “Cumhur İttifakı” kapsamında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermeyerek MHP’nin adayını destekleme kararı aldı. 31 Mart yerel seçimlerine iki ay kala MHP Manisa’da fırtına koptu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklama yaparak, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk’ün görevden alındığını ve MHP Manisa İl Teşkilatı’nın geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Erkan Öztürk, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la miting kürsüsüne çıkan MHP'li ilk il başkanı olarak dikkati çekmişti...

İŞTE MHP MANİSA’DA OLANLARIN PERDE ARKASI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Ankara’da partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li mevcut belediye başkanı Cengiz Ergün’ün yeniden aday gösterileceğini açıkladı.

Dün görevden alınan MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ise partinin aday tanıtım toplantısından dört gün önce sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

MHP’li Öztürk paylaşımında, “24'ünde Ankara'da tanıtım öncesi uyarıyorum! Parti kurumsal kimliğinin üstünde kimlik yoktur. Partiden gelen talepleri yerine getirmeyecekseniz parti sayesinde oturacağınız makamlara talip olmayın ki sonrasında üzmeyelim, üzülmeyin. Kendisine güvenen partinin üstünde olduğunu düşünen adaylar için işte doğru zaman. Bağımsız aday olabilirsiniz veya zillet aday bulamıyor, buyurun öz güveni yüksek olanlar...” şeklinde paylaşım yaptı.

Edinilen bilgiye göre, görevden alınan MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, isim vermeden MHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eleştirdi.

Cengiz Ergün ise Manisa için yeniden aday gösterilmesi sonrasında dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile makamında görüştü. Ergün’ün Devlet Bahçeli ile görüşmesinde, Manisa’da yaşananları aktardığı, bunun üzerine de MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk’ün görevden alındığı, parti il merkezinin de geçici bir süre kapatıldığı iddia edildi.

Öte yandan Cengiz Ergün referandum sürecinde, "Tavanda ittifak var, tabanda yok" çıkışıyla genel merkezle sorun yaşamış, ardından Devlet Bahçeli tarafından affedilmişti. 

AKP’Lİ ESKİ VEKİL DE TOPA GİRDİ

MHP’nin Manisa kararı sonrasında, AKP’nin Manisa eski milletvekili Selçuk Özdağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkati çekti. AKP’li Selçuk Özdağ, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sert çıkarak şöyle yazdı:

“Günümüz siyasetçileri siyasi kimliklerini 12 Eylül döneminin kavgalı ortamında edindiler. Onun için de kullandıkları dil 12 Eylül'ün kavga ve gerilimlerinin izlerini taşır. Siyaset yapma biçimleri biz-onlar, mümin-kafir, faşist-komünist, hain-vatansever gibi ayrıştırıcı ve ötekileştirici şablonlara dayanır. Kendilerini, hakkın merkezine yerleştirirken ötekileri şeytanın yanına yerleştirirler. Böyle olunca da yapılan siyaset biçimi milletin hamle gücünü, gerilimini, öz güvenini sarsmaktan başka işe yaramıyor.”