CİDDİGAZETE

Samsun’daki AK Parti ile MHP arasındaki söz düellosu sonrası ilk hamle MHP genel merkezinden geldi. MHP, Samsun İl Başkanı Taner Tekin’in görevden alındığını duyurdu. MHP Samsun milletvekili Erhan Usta’nın da disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Dün yaşanan bu gelişmeden saatler sonra, bu kez AK Parti’den bir açıklama geldi ve AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman’ın görevden alındığı duyuruldu. Açıklamayı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. Çelik, “Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı'nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır. Bunun üzerine il başkanımız istifasını genel merkeze sunmuştur. Boşalan Samsun il başkanlığı için Ersan Aksu görevlendirilmiştir” dedi.

MHP'Lİ USTA'DAN KARAR SONRASI AÇIKLAMA

Partinin aldığı kararın ardından, disipline sevk edilecek bir şey söylemediğini savunan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Twitter hesabından ikinci bir açıklamada bulundu. Partisinin Samsun'daki oy grafiğini ve AK Parti İl Başkanı'nın tartışmaları başlatan açıklamalarını paylaşan Usta, "Kimse MHP'yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-ülkücü hareketi kimseye ezdirecek değiliz!" ifadelerini kullandı. Usta'nın açıklamaları şöyle:

2002, 2007, 2011 yılları genel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduğu oy oranı, Türkiye genelinin altındayken; Haziran 2015 ve Kasım 2015 Seçimlerin sırasıyla 1,6 ve 0,6 puan; 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise 5,1 puan Türkiye genelinin üstünde gerçekleşmiştir. 2009 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduğu oy oranı, büyükşehirde Türkiye Genelinin yaklaşık 8 puan üstünde, ilçelerdeyse Türkiye Genelinin yaklaşık 13 puan üstünde gerçekleşmiştir.

AK PARTİLİ İSMİN AÇIKLAMALARINI YAZDI

Ekonominin gidişatı da seçim sonuçları üzerinde çok etkilidir. 2009 kriz yılında bile 87,4 olan Ekonomik Güven Endeksinin 2018 yılı Aralık ayında 75,2'e düştüğü, ekonominin kötüleştiği düşünülürse, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, MHP avantajlı, AKP dezavantajlıdır. 24 Haziran 2018 sonuçları ve sıkıntılı ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, Samsun'da MHP, Üç Hilal altında bu seçimlere girse, tarihi başarı yakalayacaktır! Demek ki bunlar, görülmemekte ve bilmemektedir! MHP'ye olan bu teveccüh neden aşağılanmakta ve alaycı bir şekilde davranılmaktadır! Samsun'da ittifakı zedeleyen 'Buna ancak gülerim...' diyen AKP İl Başkanı değil midir? Samsun'da ittifakı dinamitleyen, 'AK Parti olarak, ittifaka ihtiyacı olan bir il değiliz' diyen değil midir?

"KİMSEYE EZDİRECEK DEĞİLİZ"

Kimse MHP'yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-ülkücü hareketi kimseye ezdirecek değiliz! Samsun'da milliyetçi-ülkücü hareketin hakkını savundum! Kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum!"

ERDOĞAN: UYMAYAN KUSURA BAKMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile Samsun’da yaşanan kriz üzerine, “Cumhur İttifakı’nda kimse çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı’nın gereği neyse tüm arkadaşlarımız, tüm teşkilatlarımız buna uymalıdır. Uymayanlar kusura bakmasın istirahate alırız” şeklinde uyarıda bulundu.

GÖZLER ERHAN USTA'DA

Bütün bu gelişmelerin ardından gözler Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya çevrildi. Samsun merkezde olmasa bile MHP'nin ilçelerde çok güçlü olduğu biliniyor. 24 Haziran seçimlerinde yüzde 10 civarında oy alan ancak 31 Mart seçimlerinde CHP'nin bırakmasıyla Samsun'da büyükşehir belediye başkan adayı arayışlarını sürdüren İYİ Parti'de Erhan Usta faktörü gündeme geldi.

Dünkü gelişmelerden sonra sosyal medya kullanıcıları, Erhan Usta'nın İYİ Parti'den Samsun büyükşehir belediye başkan adaylığının dengeleri değiştireceği ve İYİ Parti'ye büyük bir hamle yaptıracağı görüşünü dile getirdi.