CiddiGazete- Cumhur İttifakı için yaptığı, "Olmazsa olmaz değil" açıklamasının ardından MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti'ye geçme kararı aldı.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 16 Ocak 2019'da MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, yarın İYİ Parti rozeti takacak.

Erhan Usta'nın daha önce Ali Babacan'ın DEVA Partisi'ne geçeceği öne sürülmüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla yarın Ankara Günay Düğün Salonu'nda İYİ Parti'ye katılım töreni gerçekleştirilecek. Erhan Usta da katılım töreninde yer alacak.

Erhan Usta, TBMM'de yaptığı konuşmada, "Bütçede lüzumsuz harcamalar var ise gözden geçirilmelidir" deyince, 24 Ekim 2018 tarihinde Devlet Bahçeli tarafından MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı.

Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AKP ile MHP arasındaki "ittifak" görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedikten sonra da MHP'den ihraç edildi.

Öte yandan, İYİ Parti'ye katılım töreninin yarın Genel Başkan Meral Akşener'in de katılımıyla Ankara İncek'teki Günay Düğün Salonu'nda olacağı bildirildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak hazırlanan açık alandaki tören saat 11.00'de başlayacak.