CiddiGazete- Sedat Peker'in "Düşkün Abdulkadir" dediği Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin detaylara yer verdi.

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in iddialarının ardından oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya maske ve test kiti götürdüğünü, AKP'li milletvekilleri de cami yaptırmak için gittiğini söylemişti. Ancak dün ortaya çıkan gümrük kayıtlarında test kiti ve maske götürdüğü iddiaları doğrulanmadı.

Abdulkadir Selvi, hem Erkam Yıldırım'ı, hem de KKTC'de yaşayan ve adı uyuşturucu kaçakçılığı ile anılan Halil Falyalı'yı "temize çıkarma" yazısında şöyle dedi:

"Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela'ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım'ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.

Erkam Yıldırım'ın Venezuela’ya gidiş tarihi doğru çıkmadı.

Halil Falyalı'yla ilgili iddiaları ise Falyalı yalanladı. Uyuşturucu iddiası tepki topladı. FETÖ yöntemleriyle Türkiye'ye operasyon çekenlerin üç iddiası doğru çıkmadıktan sonra bu kez gümrük konusu gündeme taşındı."