CiddiGazete- MHP eski milletvekili, yeni İyi Partili Nuri Okutan, bir kez katıldığı toplantıyla ilgili Facebook hesabından açıklama yaptı ve "yeni anayasa" görüşmesi olmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da başkanlığındaki heyetin çalışmalarına rahasızlığı nedeniyle Nuri Okutan'ın devam etmediğini onayladı.

Sonraki süreçte, HDP'nin de yer aldığı toplantılara Nuri Okutan'ın yerine İyi Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan gönderildi.

İbrahim Kaboğlu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'a TBMM'de yaptığı açıklamada, Erozan'ın kendileriyle birlikte olduğunu belirtti.

Türk siyasetinde büyük dalgalanmalara neden olan ve haftalardır konuşulan iddialar için İyi Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan tarafından tek satır değerlendirme yapılmadı.

Telefonla arayan gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Ahmet Kamil Erozan, sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunmadı.

İbrahim Kaboğlu ile birlikte, eleştirilerin odak noktasında yer alan Erozan'ın suskunluğu kafa karıştırdı.

ÜMİT ÖZDAĞ: TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ADINA HESAP SORUYORUM

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün akşam CNN Türk’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Anayasa iddialarını neden şimdi gündeme getirdiği sorulan Özdağ, "Ben bir şey iddia etmiyorum. İddiayı CHP’li Kaboğlu ve Kılıçdaroğlu ortaya koymuşlar. Ben Türk milliyetçiliği adına hesap soruyorum"dedi.

Özdağ, İyi Parti yetkililerine seslenerek, "Eğer böyle bir şey yoksa Kılıçdaroğlu bunu ilk söylediğinde neden kendisine 'Birlikte anayasa mı hazırladık? Bizim haberimiz yok' diye sormuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ümit Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili önümüzdeki günlerde yeni belgelerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

"METNİN DOĞRULUĞUNU SORGULADINIZ MI?"

Ümit Özdağ’ın ardından aynı kanalda yayına çıkan İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, "Ümit Özdağ'ın elindeki metnin doğruluğunu sorguladınız mı? 'Ortak anayasa yapıldı' iddialarını Sayın İbrahim Kaboğlu’ndan sordunuz mu?” sorusuna "Hayır" diye cevap verdi.