CiddiGazete- Cumhur İttifakı'nın Barzani'den yana tavır alması sonucu Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Erşat Salihi, bugün yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

İsmi Türkmeneli'yle özdeşleşen Salihi, "Milletimizin emaneti olan Türkmen Cephesi'nin genel başkanlığını 2010 yılından beri yürütüyorum. Elimden geldiği kadar çaba sarfettim. Ne yazık ki bazı Türkmen partileri yabancı güçlerin eliyle zayıf düşürmek istiyorlar. Türkmen Cephesi'nin genel başkanlığını bugün itibarıyla yürütme kuruluna devrediyorum. Bundan sonra ben Türkmen Cephesi'nin milletvekiliyim ve bir ferdiyim" dedi.

Salihi, "Kerkük milletvekili, Türkmen Cephesi, Türkmen milletinin nefesidir, bu nefesi kesmek isteyen var ama asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini de kullandı.

BAHÇELİ NEDEN SUSKUN?

Andımız'ı yasaklayan AKP'yi değil de karara itirazı değerlendiren mahkemeyi suçlayan Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Türkmeneli'nde yaşanan operasyona da sessiz kaldı.

Cumhur İttifakı'nın Barzani ile masaya oturacak Hasan Turan'ı desteklemesi ve Erşat Salihi'ye istifa baskısı karşısında yorum yapmayan Bahçeli'yi ülkücü taban sosyal medya paylaşımlarında ağır dille eleştirdi.

NEDENİ MANSUR YAVAŞ ZİYARETİ Mİ?

Erşat Salihi, Bahçeli'nin "Tanımıyorum" dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 24 Şubat'ta ziyaret etmiş ve Türkmeneli'nin imarı konusunda söz almıştı.

Bahçeli, Erşat Salihi'nin Yavaş ziyareti sonrasında desteğini çektiği ve AKP politikalarına uygun tavır sergileyen Barzanici Hasan Turan'a sıcak baktığı öğrenildi.