24 Haziran seçimlerinden istediğini alamayan ve bunu CHP ile yapılan ittifaka bağlayan parti yönetimi istifaları durduramıyor. Önceki gün, partinin kritik isimlerden "Yörük Ali Paşa" olarak bilinen emekli tuğgeneral Ali Aydın istifa etti. FETÖ’nun Balyoz kumpasında 32 ay hapis yatan Aydın, İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyelikleri ile Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini yapıyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP için “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” tanımını yapmasına tepki gösteren Aydın istifa açıklamasında, “Ellerinde şehit kanı bulunan HDP’ye yapılan bu nitelendirme herkesi derinden yaralamıştır. Bu talihsiz açıklama şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur” ifadelerini kullanmıştı.

ERYILMAZ DA İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Yazılı medyaya yansıyan haberlere göre; 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyeti önünde darbecilere karşı gelen ve burada darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz’ın da önümüzdeki günlerde istifa edeceği konuşuluyor.

Eryılmaz da özellikle yapılan açıklamalara ve milletvekili adaylarının belirlenmesine tepki gösteriyor. Eryılmaz’ın yakın zamanda tepkisini parti yönetimine bildireceği, ardından istifa etmesinin beklendiği ifade ediliyor.

PROPAGANDALARDA KULLANILDILAR

Akşener, 24 Haziran seçimleri öncesinde partisine “FETÖ” suçlaması yapanlara, FETÖ’nün hedefi olmuş isimler üzerinden cevap vermiş, onların olduğu yere FETÖ’nün giremeyeceğini söylemişti. Aynı isimleri kullanarak videolar hazırlatan Akşener, “FETÖ’cü evlat, gelin, damat, dünür, kayınço içermez” sloganıyla FETÖ iddialarına karşı kampanya yürüttü. Ancak Akşener, söz konusu isimleri, milletvekili listelerinde seçilebilecekleri sıralara yerleştirmedi.

Seçimden önce attığı tivitte, "Kurucular Kurulu'nda elini sıkamadığı kadınların da birlikte rakı içtiği" kadınların da olduğunu söyleyerek, bu kadar uç noktaları bir araya getirdiği için Meral Akşener'e teşekkür eden emekli albay Ali Türkşen'in de istifa edenler kervanına katılması bekleniyor.

Ali Türkşen de 24 Haziran'da milletvekili adayı gösterilmiş ancak seçilememişti.