CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da gerçekleştirdiği toplu açılış buluşması olağanüstü önlemlere sahne oldu.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen AKP Gençlik Kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri günler öncesinde hazırlık yaptı.

Karayolları, DSİ ve çoğunluğu kayyım olan çevre belediyeler de tüm personellerini seferber ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçeceği güzergahları yeniledi.

60 ARAÇ, 2 HELİKOPTER, 4 AMBULANS

Erdoğan'ın Van ziyareti sırasında yaşanan olağanüstü koruma seferberliğini Gazeteci Ruşen Takva görüntüledi. Takva, sosyal medya hesaplarından paylaştığı o anların fotoğraf ve görüntüleri ile Van'daki olağanüstü hali şöyle anlattı: "Erdoğan, Van'da geçiş yapacağı sırada kaldırımlar yarım saat öncesinden kapatıldı. Karşıdan karşıya geçmek yasaklandı. Karşıya geçmek isteyenler Erdoğan'ın konvoyunun geçmesi için bekletildi. Konvoy geçtikten sonra yasak kaldırıldı. Erdoğan'ın Van'daki en az 62 araçlık olan konvoyuna, 4 ambulans, 1 itfaiye aracı biri alçak diğeri yüksek irtifa olmak üzere 2 helikopter eşlik etti."

ÇÖP KUTULARINI SÖKTÜLER, ESKİŞEHİR’DEN BARİKAT GETİRDİLER

Erdoğan'ın Van ziyaretinin öncesi de kentte ilginç görüntüler yaşandı. Cumhurbaşkanın geçeceği güzergahlarda güvenlik gerekçesi ile çöp kutuları söküldü. Caddelere kurulan Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait güvenlik barikatları yeterli olmadı. Kentte kurulan güvenlik bölgelerine çevre illerden ve bin 400 kilometre uzaklıktaki Eskişehir'den getirilen barikatların dizildiği görüldü.

CHP İL BAŞKANLIĞINA ERDOĞAN POSTERİ ASTILAR

AKP Van İl Başkanlığı, geçtiğimiz hafta aynı gün Van'da "Belediye Başkanları Çalıştayı" yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaldığı otelin önünü AKP bayrakları ile donatmıştı. AKP İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van'a gelmesi nedeni ile bugün de Van CHP İl Başkanlığı'na posterini astı.