CiddiGazete- AKP MKYK Üyesi iş insanı Ethem Sancak, AKP İstanbul İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

"MEDYADAN ÖĞRENDİM"

Ethem Sancak, ihraç talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ben de medyadan öğrendim" dedi.

Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerinin doğru olmadığını savunan Sancak, "Hayır, yalan. Ben öyle bir şey söylemem. AKP halkın oyuyla iktidara geldi, Amerika'nın desteğiyle değil" ifadelerini kullandı.

Sancak, Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin şunları söyledi.

"Yaptığım konuşmada söyleyeceğimi söyledim. 'Amerika AKP'yi kurdu, destekledi' diye asla öyle bir şey söylemedim. Öyle düşünmüyorum. Amerika'nın, NATO'nun 1950'den beri bizlere neler yaptığını, Menderes'e arka çıkıp sonra onu idama götürdüğünü... Süleyman Demirel'i 3 kere darbeyle gönderdiler. Tayyip Erdoğan halkın oyuyla seçilince içine sızmaya çalıştılar FETÖ'cülerle şununla bununla… Tayyip Erdoğan teslim olmayınca, bunlara cephe açınca 'van münit' olayıyla başlayan, onu düşürebilmek için her türlü yolu denediklerini, en sonunda 15 Temmuz'da darbeyle öldürmeye kalktıklarını söyledim. Söylediklerim bunlar. Güvenlik ve NATO üzerine basına kapalı bir söyleşiydi."

"BANA GEREKÇE SÖYLEMEDİLER"

Basın kapalı konuşmasının sızdırıldığını belirten Sancak, Disiplin Kurulu'na sevkinin bu konuşmayla ilgili olabileceğini, parti yönetiminden kendisine gerekçe söylenmediğini aktardı.

"ERDOĞAN, DAVASINDA DİK DURDUĞU SÜRECE NEFERİYİM"

Disiplin Kurulu'na sevkine itirazı olup olmayacağı konusuyla ilgili Sancak, "Bu konuda benim bir hamlem olmayacak. Canları sağ olsun. Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok. Ben Tayyip Erdoğan'ın neferiyim. Davasında dik durduğu sürece ben de ona neferlik yapmaya devam edeceğim. Partiden ihraç edebilirler ama vatandaşlıktan ihraç edemezler. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Tayyip Erdoğan'ın davasına ve yücelttiği bayrağa hizmet edeceğim neferi olarak" değerlendirmesinde bulundu.

SARIYER İLÇE BAŞKANLIĞINA İSTİFA DİLEKÇESİ GÖNDERDİ

Ethem Sancak, AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı'na istifa dilekçesi gönderdi. Ethem Sancak'ın istifa dilekçesini akşam saat 18.00 sıralarında verdiği öğrenildi.