CiddiGazete- CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "MHP borçların yapılandırılması için teklif getirsin, tüm tekliflerimizi geri çekeriz. Yeter ki çiftçimizin derdine derman olalım" dedi.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Hükümetin öncelikli görevi milletin canını ve sağlığını korumaktıdır. Erdoğan'ın şahsım hükümeti milletin ne sağlığını, ne canını koruyabiliyor. Salgınla mücadele derken lokantalar kapatılıyor. Erdoğan çalgılı türkülü kongreler yapıyor.

Hükümet salgın sürecini yönetemedi. Aşı sürecini de yönetemiyor.

40 yıl vergi veren esnaflara salgında 40 gün bakamadı.

G20 hükümetlerinin üyesi yurttaşlarına 100 lira verirken Erdoğan'ın şahsım hükümeti 15 lira veremedi.

Vatandaşlarımız perişan. İsyan ediyor. Kafe bar ve restoran çalışanları afişler asmışlar. Dükkanımızı kapatma kapatacaksan sahip çık diyor.

Kayserili esnafımız nefes alamıyoruz sesimizi duyan var mı diye afiş asmış. Ülkeyi kim yönetiyor; Erdoğan'ın şahsım hükümeti.

Çiftçimiz de perişan. Yemciye, gübreciye, Ziraat Bankası'na borçlu. Çiftinin tarlasına ineğine traktörüne haciz yağıyor.

MHP borçların yapılandırılması için teklif getirsin, tüm tekliflerimizi geri çekeriz. Yeter ki çiftçimizin derdine derman olalım.

Postacılar mektup yerine icra tebligatı getirir oldu. Muhtarlarımızın masaları icra tebligatı dolu.

Bunun sorumlusu kim? Ülkeyi kim yönetiyor? Elbette Erdoğan'ın şahsım hükümeti. İşsizlik yolsuzluk korkunç bir tsunami olmuş milletimizi ezip geçiyor. Erdoğan duymamazlık yapıyor.

Erdoğan'ın şahsım hükümetinin elinde işsizlik arşı alaya çıkıyor. Son 1 yılda işini kaybedenlerin sayısı 1 milyonun üzerinde. Olan işleri bile koruyamıyoruz.

Erdoğan'ın şahsım hükümetinde en çok acı çekenlerin başında gençlerimiz geliyor. Üniversitelerde liyakat yerine saraya sadakat esas olmuş.

Erdoğan'ın şahsım rejimi üniversiteleri en tepede buluşturmak yerine en vasatta buluşturmak istiyor. Aileleri türlü fedakarlıkta okuttukları gençlerimiz iş bulamuyor. 1 milyon 195 bin üniversiteyi bitiren genç işsiz. OECD ülkeleri arasında en çok en genç ev genci oranı Türkiye'de.

Sadece Kocaeli'de geçen hafta 4 vatandaşımız ekonomik sebeplerle canına kıydı. Zeytinburnu'nda gencecik çift 1 buçuk yaşındaki çocuklarını komşularına bırakıp yaşamlarına son verdi.

Ülkede gazetecilere güpegündüz saldırılıyorsa, mafya siyaset kurumuna tehditler yönetiliyorsa bunun sorumlusu kim? Erdoğan'ın şahsım hükümeti.

Ekonomik yaptırımlara maruz kaldık. Buldukları çözüm Girit modeli. S-400'leri depolara kaldırılacakmış.

Uzaya gideceğiz derken Ege Denizi'ne çıkamama riski var. Erdoğan ay başını göremeyen millete 2023'e randevu verdi. Erdoğan'a Uzay Ajansı Başkanı'ndan yalanlama geldi. Devlet krizinin geldiği noktaya bakın.

Milletimiz siyasi cambazlık yapanlara sandıkta dersini verecektir.

CHP olarak yeni kurumlarla, yeni kurallarla, yeni güçlendirilmiş parlamenter rejimle dostlarımızla birlikte milletimizi ayağa kaldırmakta kararlıyız. Bölücü değil birleştirici olacağız. Kararları istişare ile alacağız.

Bizim bölücü terör örgütünün ismini telaffuz etmekte hiçbir telaffuz etmişizdir. Zaman zaman da telaffuz etmişizdir. CHP terör örgütleri karşısında tavizsiz bir durum sergilemiştir. Bölücü terör örgütünün CHP Genel Başkanı'na suikast girişiminde bulunmuştur. 13 vatandaşımız mağarada kurşunla öldürülmüştür. Terör örgütünün adını telaffuz etmek bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımaktır. Değirmenine su taşımaktır. Milli Savunma Bakanlığı daha önce Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ismini kullanmıştır.

Bizim, Genel Başkanı'mızın terör örgütünün adını telaffuz etmekte hiçbir çekincesi yoktur. Kendi ayıplarını örtmek isteyenler öküz altında buzağı aramasın.