CiddiGazete- Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i konuk ettiği Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın hakkında söylediği, "MHP karşıtı, ülkücü düşmanı" ifadelerine cevap verdi.

“Sizi muhatap alacak düzeye inmeyi asla düşünmüyorum” diyen Fatih Altaylı, konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

Fatih Ataylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bay Semih Yalçın,

Yıllardır utanarak izlediğim üslubunuzun hedefi olacağım hiç aklıma gelmezdi.

Sizi muhatap alacak düzeye inmeyi asla düşünmüyorum.

Programımın sonunda sosyal medya trollerine yönelik olduğunu açıkça söylediğim sözleri ülkücülere yakıştırmanız benim değil, sizin ülkücülere bakışınızı gösterir ancak.

Partiniz MHP ile ilgili de şimdiye kadar olumlu olumsuz bir yazı yazmadım.

Marksist falan gibi yakıştırmalar yapmışsınız.

Hayatımda bir gün bile herhangi bir siyasi görüşe angaje olmadım.

Ne sağ ne de sol.

Tek angajmanım, bu ülkenin kurucu değerlerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygım ve inancımdır.

Anlayacağınız size birkaç beden bol, birkaç beden büyük gelirim.

Yine de sizinle yargı karşısında hesaplaşacağız.

Çünkü benim anlayışıma göre, had bildirme konusunda yargı en yetkili organdır.

Yargı kararları doğrultusunda sizden alacağım tazminatı da, son kuruşuna kadar, Sivaslı kahraman şehitlerin ailelerine bağışlayacağımı da peşin peşin beyan edeyim.”

İŞTE TARTIŞMANIN NEDENİ?

Fatih Altaylı programda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e “MHP ile orta ve uzun vadede tekrar iş birliği olabilir mi? diye soruyorlar. AK Parti ile zaman zaman yakınlaştığınız şeklinde algı var. Daha önce bunu reddettiniz. Sanki Meral Akşener ve partisi AK Parti ile uyumlu gidebilir mi” sorusunu yöneltmişti. Akşener’in “Biz ANAP-DYP mücadelesini ve birleşmesini çok yoğun yaşadık. Sonuçta olmadığını daha sonra sayın Ağar ile sayın Mumcu döneminde deneme yapıldı ama olmadı. MHP ile BBP'nin birleşmesi yıllarca konuşuldu. Partileri işbirliğine iten seçmendir. Partileri birleştiren de seçmendir. Biz AK Parti'nin olumlu davranışlarının olumlu olduğunu söyledik. Biz söylemlerinde çok net olan siyasi partiyiz” cevabı üzerine MHP’den sert bir açıklama yapılmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Fatih Altaylı’nın MHP ve Devlet Bahçeli’yi hedef aldığını belirtip, “Altaylı örneğinde olduğu gibi; medyada MHP karşıtlığından ve ülkücü düşmanlığından beslenen, ideolojik peşin hükümlerinin çirkinliklerini mesleğine yansıtan solcu ve Marksist zihniyetli kişilerin, her fırsatta içlerindeki erik kurusunu ortaya dökmesi; bilindik ahlaki zaafların, meşreplerin ve çapsızlıkların mahsulüdür” ifadelerini kullanmıştı.