CiddiGazete- İki yıl önce Elazığ'da evinde cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman'ın otopsi raporu geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Bulgular, intihar iddiasını yalanlarken, öldürüldükten sonra asılma ihtimalini de güçlendirdi.

"YAPTIKLARI GAZETECİLİK FAALİYETİNİ CEZALANDIRDIKLARI BİR SORUŞTURMA"

Otopsi raporuna ulaşıp kamuoyuyla paylaşan gazeteci Baransel Ağca hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ağca, "Muhtemelen yine eski bir tweeti suç unsuru yaptıkları fakat aslında gazetecilik faaliyetini cezalandırdıkları bir soruşturma" dedi.

"Savcılık yine hakkımda soruşturma açmış. İl dışında olduğum için bayram sonu ifadeye gideceğim" diyen Ağca, "Muhtemelen yine eski bir tweeti suç unsuru yaptıkları fakat aslında gazetecilik faaliyetini cezalandırdıkları bir soruşturma. Siz siz olun savcılarımızı göreve çağırmayın" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ MİLLETVEKİLİ TOLGA AĞAR İDDİALARI

Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunmuştu.

Kaharman'ın AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü. Sedat Peker iddiayı yeniden gündeme getirmiş, Tolga Ağar da bir açıklama yaparak hukuki sürecin tamamlandığını söylemişti.

Ardından da Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılarak, "Yeldana Kaharman'ın intihar sonucu boğularak öldüğü ve kimsenin intiharda etkisinin bulunmadığının saptandığı" söylendi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker yayınladığı videoda, Tolga Ağar'ın, Yeldana Kaharman'ı cinsel saldırıya maruz bıraktığını, sonrasında jandarma karakoluna şikayetçi olan Kaharman'ın evinde ölü bulunduğunu iddia etmişti.

Jandarma Genel Komutanlığı da Sedat Peker'in iddialarını yalanmıştı. Açıklamada, "Yeldana Kahraman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denilmişti.