CiddiGazete- AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen "tarihçi" Kadir Mısıroğlu için aldığı karara CHP Konya İl Başkanlığı'ndan tepki geldi.

Büyükşehir Belediyesinin Temmuz ayı son meclis toplantısında Mısıroğlu’nun isminin kentte sokak ya da bir caddeye verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında ayrıca Mısıroğlu'nun yanı sıra Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer Koçak, Nezir Sonakın, Rıfat Çalışkan, Mustafa Cengiz, Hakan Kılıç, Davut Berber, Hüseyin Alpmala ile Karabağ ve Kazakistan isimlerinin de cadde ve sokaklara verilmesi kararı alındı.

"UMARIZ BELEDİYE BİR AN ÖNCE VAZGEÇER"

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, karara tepki gösterdi. Bektaş şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimiz Konya'da bir caddeye birisinin isminin verilmesi gerekirse, Konya'nın ülkemiz genelindeki yetiştirdiği, ülkemize ve şehrimize hizmet eden birçok isimi olduğu gibi, Konyalı şehitlerimizin de ismi verilebilir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'a hakaret eden Kadir Mısırlıoğlu'nun ismi neden bir caddeye verilecektir; doğrusu merak içindeyiz.

Umarım Konya Büyükşehir Belediyesi bu yanlış davranışından bir an önce vaz geçer. İlla ki bir caddeye birisinin ismi verilecekse, bu isim Konyalı olmalıdır. Konyalı şehitlerimizin ismi olmalıdır. Beklentimiz de bu yöndedir. Aksi bir davranış sergilenir ve şehrimizde bir caddeye Kadir Mısırlıoğlu'nun ismi verilirse, Konya adına bu konunun her yönden takipçisi olacağımızı Konya kamuoyuna bildiririz."

BAHÇELİ: FESLİ MÜNAFIK

Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM grup toplantısında yaptığı 13 Kasım 2018 tarihindeki konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı'nın 9 Kasım tarihinde Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretini eleştirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

- Fesli provokatörü, meczubu ziyaret için bula bula 9 Kasım'ı mı buldun? Yılın diğer tarihleri torbaya mı girdi? 10 Kasım'dan bir gün önce mi hasta ziyaretini hatırına getirdin?

- Mustafa Kemal'e inançlarımıza uymayan şekilde saldıran şahsı 10 Kasım'ın arifesinde ziyaret etmek nasıl bir aklın mahsülüdür?

- '10 Kasım saat 9'u 5 geçe kenefe gidin' diyen, Yunan galibiyetine özlem çeken çukur şahsiyete geçmiş olsun demek bunu da milletimize kafa tutar gibi ulu orta yapmak, fesli münafığı manen onaylamak, arka çıkmak değil midir? Ne istiyorsunuz cumhuriyetten?

- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevi kurucu değerlere ihanet eden vatansızları anma ve alkışlama değildir.