CiddiGazete- Kayseri Şeker Fabrikası'nın mevcut genel müdürü Osman Canıtez’in tutuksuz yargılandığı davanın son celsesi 21 Nisan'da görüldü. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Canıtez'e, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, Osman Canıtez'in fabrikada usulsüzlük yaptığını ve "himmet" adı altında FETÖ'ye sistematik şekilde finansman sağladığını tespit etti.

Davada, Osman Canıtez'i kurtarmak için Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da tanıklık yaptı. Öte yandan Akay hakkında da FETÖ üyeliği suçundan soruşturma yürütüldüğü iddia edildi.

DURUŞMADAN BİR HAFTA ÖNCE ELİTAŞ'I ZİYARET ETTİ

Konuyla ilgili dikkat çeken gelişme ise hapis cezası alan Osman Canıtez'in, duruşmadan bir hafta önce AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ı Meclis'te ziyareti oldu.

Ziyaret sonrası Osman Canıtez ve Hüseyin Akay ile beraber çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Elitaş, şöyle yazdı:

"Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdürü hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum."

HABER PATLAYINCA ELİTAŞ GERİ ADIM ATTI

Hemşehrilerinin ziyaretini Twitter'dan teşekkür ederek duyuran Mustafa Elitaş, tepkiler artınca geri adım atmak zorunda kaldı.

Elitaş, FETÖ'den hapis cezası alan genel müdürün ziyaretiyle ilgili ikinci bir sosyal medya paylaşımı yaparak, "FETÖ davasından yargılanıp ceza alan birisini 'hayırlı olsun ziyareti' adı altında yanıma getirip fotoğraf çektirmek masum bir ziyaret olarak kabul etmek mümkün değildir" dedi.

"FETÖ BORSASI" VE ELİTAŞ İLİŞKİSİ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın ismi yakın geçmişte "FETÖ borsası" iddialarıyla öne çıkmıştı. Elitaş'ın, FETÖ'nün en önemli davası olan 71 sanıklı dava gündemdeyken Kayseri Adliye Sarayı'nda resmi plakalı aracı ile görülmesi büyük tartışma yaratmıştı.

"TBMM 0028" kırmızı resmi plakalı makam aracını Kayseri Adliye Sarayı'nın hakim-savcı girişi önüne park eden Elitaş'ın, o gün Kayseri Adliye Sarayı'nda yaklaşık 3-4 saat kimlerle ne görüştüğü bugün de gizliliğini koruyor.