İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, köşe yazarı Yıldıray Çiçek ve Ortadoğu Gazetesi'ne açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Çıray’ın kişilik haklarının ihlal edildiğine hükmederek davalıları tazminata mahkum etti. Çıray’ın “adalet bu kez yerini buldu” dediği dava süreci şöyle gelişti:

İYİ Parti’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra Habertürk Gazetesi'nden Kübra Par İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray’la bir röportaj yaptı. Çıray söz konusu röportajda kendisine yöneltilen “İYİ Parti’nin MHP’den farkı nedir” sorusunu “Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok!” cevabını verdi ve Çıray’ın bu cevabı kamuoyunda büyük bir yankı yarattı.

Bunun üzerine MHP’ye yakın yayın organı, Aytun Çıray’ı hedef tahtasına oturttu. Gazetenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın sözcülüğünü de yapan köşe yazarlarından Yıldıray Çiçek, iki köşe yazısında Aytun Çıray’ı hedef aldı. Çiçek, peş peşe yayımlanan bu iki yazısında Aytun Çıray’a, FETÖ’cü suçlamasında bulundu ve “İYİ Parti'nin aciz, zavallı sekreteri” ifadelerini kullandı.

Çıray ise avukatı Efsun Ünal ile başta köşe yazarı Yıldıray Çiçek olmak üzere Ortadoğu Gazetesi ve yayın sahipleri hakkında tazminat davası açtı.

Dava daha ilk celsesinde karara bağlanarak, Yıldıray Çiçek tarafından yazılan her iki yazı sebebiyle, Aytun Çıray’ın kişilik haklarının ihlal edildiğine karar verildi. Çiçek ile birlikte Ortadoğu Gazetesi ve yayın sahipleri 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.