CiddiGazete- MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programında zamları ve hayat pahalılığını değerlendirerek, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomiyle ilgili değerlendirmesinin ardından disiplin kuruluna sevk edilen Baki Ersoy ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Kulis haberleriyle bilinen Twitter hesabı Ankara Kuşu, konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu:

"Bahçeli'nin, ekonomiyi eleştirdiği için disipline sevk edilen Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un ihracını istemediği konuşuluyor. Kayseri başta olmak üzere Nevşehir, Sivas, Niğde, İstanbul, Antalya ve Malatya'dan birçok partili sosyal medyadan Ersoy'a destek açıklaması yapmıştı."

"KUŞ", MHP'DEKİ YÖNETİM SİSTEMİNİ BİLMİYOR

Ankara Kuşu isimli hesapta yer alan "Bahçeli ihracı istemiyor" ifadesinin MHP'nin yönetim sistemindeki gerçeklikle uyuşmadığı, Devlet Bahçeli'nin talimatı olmadan MHP'de bir milletvekilinin disiplin kuruluna sevkinin gerçekleşme ihtimalinin mümkün olmadığı belirtildi.

Öte yandan Baki Ersoy'la ilgili şikayetin Devlet Bahçeli'ye AKP kanadından gelmediği, MHP içindeki grupların güç mücadelesinden kaynaklandığı öğrenildi.