CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir’de İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında açılışa katılan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade ve Katar'dan Sani Bin Hamad El-Sani'ye şükranlarını sundu.

TÜRGEV’E ÖVGÜ

Üniversitenin kurucusunun 1996'da kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın nüvesini oluşturduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olduğunu söyleyen Erdoğan, TÜRGEV'in okul öncesinden üniversiteye, yurttan bursa kadar geniş bir yelpazede yurt dışına kadar uzanan hizmetleriyle eğitim ve öğretim alanında ülkeye en önemli marka olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı, eğitim-öğretimde-kültürde ise arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum."

"Medyamız en modern altyapıya sahip ama bizim sesimizi nefesimizi yansıtmıyor."

"En haklı olduğumuz konularda bile kendimizi dünyaya anlatamıyoruz. İşte bunun için de fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim."

"Ne insanlığın milletimizin ve inancımızın binlerce yıllık birikimine sırtımızı döneceğiz ne de modern dünyanın sunduğu imkanları reddedeceğiz."