CiddiGazete- Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulunarak; ilçede Suriyeli ve Afgan göçmen istemediklerini ifade etti.

Vatanını bırakıp kaçanların Türkiye'ye hayrı olmayacağını belirten Abdulkadir Şahiner, "Bunlar, vatanını ve namusunu bırakıp Türkiye'ye kaçtılar. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Bunların Türkiye'ye hayrı dokunmaz" dedi.

İyi Partili başkanın göçmenlerle ilgili açıklaması şöyle:

- Bakıyoruz bir evde 9 çocuk var; bir de karnında 10. Bunlar daha çocukken bizim çocuklarımıza musallat olup dövüyorlar. Çocuklarımız oyun çağında rahat hareket edemez hale geldi.

- Biz durumun farkına varınca ilçeden çıkarttık bunları ama Suriyeli severlerin eleştirilerinden kurtulamadık. Madem kardeşleriniz, alın yanınıza birer aile. Hatta bunların yanında belediye olarak bir Afgan da eşantiyon olarak biz verelim.

- Nerede bir asalak varsa doldurdular cennet vatana. Buradan AKP Genel Başkanı'na sesleniyorum, bu milletin kaderi ve genleri ile oynamayın. Bir de kendi insanı işsiz ve açken ucuz iş potansiyeli fırsatçılığı yapmayın.