CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan Reaksiyon programında gazeteciler Muhammed Okur ve Rumeysa Zügül'ün sorularını cevaplandırdı.

CHP'li Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek’in yüzden fazla davasına takipsizlik kararı veren savcı Şadan Sakınan'ın şu anda FETÖ firarisi olduğunu ifade etti.

Aylin Nazlıaka'nın açıklamaları şöyle:

"Milletvekilliği dönemimde bir çok davada yargılandım ve hepsinden beraat ettim. Özellikle o dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, hatta bugün devrik başkan olan Gökçek, kendince yargıyı adeta bir sopa gibi kullanmak ve beni susturmak amaçlı kullanıyordu. Ben kendisini her eleştirdiğimde bana dava açıyordu. Açtığı bütün davalar düştü ve Gökçek'in yüzden fazla dosyasına takipsizlik kararı veren bir savcı, Şadan Sakınan şu anda FETÖ firarisi.

Ben bu durumu masanın ortasına bırakıyorum. Artık izleyiciler kendileri bu konuyu değerlendirsinler."

"Sürecin nasıl devam ettiği" sorusu üzerine Nazlıaka, şöyle devam etti:

Gökçek'in kendisi benimle ilgili olarak dava açtığında takipsizlik kararı verilmiyordu. Son derece düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içerisindeki cümleler olmasına rağmen, Ankaralıların hakkını korumama rağmen ben ne dersem, gak dedikçe dava, guk deyince dava... Bununla birlikte bütün davalarda yargılandım ve hepsinden beraat ettim.

"ÖZLEM ZENGİN DÜNÜN MAĞDURU, BUGÜNÜN MAĞRURU"

Aylin Nazlıaka, Özlem Zengin'in çıplak arama ile ilgili yaptığı açıklamalara yönelik ise "Dünün mağduru, bugünün mağruru oldu" ifadelerini kullanarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özlem Zengin ile ilgili bir açıklama ifade etmek gerekirse; o da 'dünün mağduru, bugünün mağruru oldu' şeklinde olur.

Kendisini AK Parti'nin inanmadığı politikalarına siper etmesini hiç anlamıyorum. Üstelik de bu kadar kendini kadın hakları savunucusu olarak ilan eden, bu konuda iddiası olan birisinin bırakın kadınını erkeğini, insan haklarından bu kadar uzak tavır alışını asla ve asla anlamıyorum ve kendisini kınıyorum.

Nazlıaka, "Özlem Zengin'in ifadelerini samimi bulmuyor musunuz?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Yapmış olduğu yorum çok çelişkili ve insanlık dışı. Zaten travma yaşamış insanları, bir de 'Sen onursuzsun' diyerek, onları onursuz olmakla etiketliyor. Bu gerçekten insanlık dışı."