Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Melih Gökçek, bir süre istifaya dirense de koltuğu Mustafa Tuna'ya bırakmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri için Mehmet Özhaseki'yi aday gösteren AKP'de Gökçek ile Özhaseki arasındaki sürtüşmeden dolayı bıkkınlık olduğu konuşuluyor.

Ankara için yapılan son anketlerde Özhaseki'nin Mansur Yavaş karşısında 5-6 puan geride olduğunun görülmesi, AKP için iyice sorun olmaya başladı. Hatta kulislerde Özhaseki'nin geri çekilip yerine Süleyman Soylu'nun aday yapılacağı konuşuldu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin tartışmalardan çok yorulduğunu aktardı.

Sarıkaya, Özhaseki'nin tartışmalardan çok yorulduğunu ve Melih Gökçek'i ima ederek; "Yapacaklarını anlatmak yerine, yapanların kapılarının önüne bıraktığıyla uğraşmaktan psikolojik olarak da bitap düşmüşler" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya'nın bugünkü "Özhaseki cephesinde durum" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

Kendilerinden kaynaklı olmamakla birlikte, kendilerine soru yöneltilmesine neden olanlara yönelik açıklama yapmaktan, yapacağını açıklayamaz hale gelmenin bıkkınlığını yaşıyorlar.

Bu süreci bu şekilde daha fazla devam ettirmeme konusunda da kararlılar.

Parti içinden gelen bu yaklaşımlara yönelik önlerinde iki tercih var; ya hiç muhatap almamak veya çok sert karşılık verilen muhatap durumuna sokmak.

Örneğin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara ilçelerini kendilerine destek için dolaşıyor olmasının, parti içinden birileri tarafından farklı bir şekilde değerlendiriliyor olmasından da üzgünler…

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de benzer şekilde Başkent’te dolaşıp seçim propagandası yapmasından ne denli memnunlarsa, Soylu’nun geziyor olmasından da o oranda mutlular.

Bu yaklaşımın, belediye başkan adaylığını düşünmeyen, istese aday olmasının önünde engel bulunmayan, “Bakanlıkta yapacak daha çok işimiz var” diye tercihini net ortaya koyan Soylu’ya da haksızlık olduğu kanaatindeler.