31 Mart’ta HDP'den belediye meclis üyesi seçilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen Reşat Akıncı, parti genel merkezine geçen hafta Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapabilmek için evraklarını MNG Kargo ile gönderdi.

Evrakların ulaşması üzerine Akıncı’ya MNG Kargo tarafından bilgilendirme mesajı gönderildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Akıncı’ya kargo şirketi tarafından gönderilen mesajda, “Gönderiniz 06/05/2019 tarihinde ESAT şubemiz tarafından HDP PKK’a teslim edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Mesajı ilk gördüğünde şoke olduğunu belirten Akıncı, “Ankara yolu üzerinde olduğum için kargoyu aramadım. Parti genel merkezine geldiğimde partimin hukuk komisyonu ile konuyu paylaştım” dedi.

‘HDP İLLEGALİZE EDİLİYOR’

Akıncı, şirketin neden ve hangi amaçla böyle bir mesaj attığının sorgulanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi. Milyonlardan oy alıyor. Ama iktidar tarafından sürekli illegalize edildiği için bazıları bunlardan kendine iş çıkarıyor. Demek ki onlar da iktidar gibi düşünüyorlar. Onların işi kargo taşımak, halka hizmet etmek. Onların işi siyasi fikirleriyle hareket edip, böyle partiyi töhmet altında bırakmak değil.”

‘MNG KARGO’DAN GERİ DÖNÜŞ GELMEDİ’

Mesaja ilişkin kargo şirketini defalarca aradıklarını ancak herhangi bir geri dönüş alamadıklarını kaydeden Akıncı şöyle devam etti:

“Konu üzerine ısrarla aradığımız kargo şirketinin Esat Şubesi Müşteri Hizmetleri birimine iki günlük çaba sonucunda ulaştık. Müşteri Hizmetleri biriminden konuştuğumuz kişi, konu hakkında bilgisi olmadığını; ancak sabah müdürlerinin benzer bir konuyla ilgilendiğini belirterek, bize dönüş yapacaklarını söyledi. Sonrasında ise görüşme talebimizi rağmen herhangi bir dönüş yapılmadı.”

Konuya dair HDP Hukuk Komisyonu’nun sorumluların bulunması için çeşitli girişimlerde bulunduğu, sorumlular bulunduğu takdirde gerekli hukuki süreçleri işletecekleri de belirtildi.