CiddiGazete- "Vedat Muti7" kullanıcı isimli bir kullanıca Twitter'da, HDP'nin tutuklu eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan ahlak dışı ifadeler kullandı.

Çirkin paylaşımdan sonra sosyal medyada, "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketi ile Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı geldi.

BAKAN GÜL: PROVOKATİF SÖZLERE KARŞI GEREĞİ YAPILACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum" ifadelerini kullandığı paylaşımında, "Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi.

ŞAMİL TAYYAR DA UYARDI

Ayrıca, kısa süre içinde, şahsa ait olduğu öne sürülen görsellerle bu kişinin, "AKP ile bağlantılı" olduğu gündeme geldi.

AKP'li Şamil Tayyar, "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır. İnanıyorum, toplumun birleşme yerlerine jilet atanların son dönemde artan provokatif oyunu yine bozulacaktır" dedi.

"YEŞİL TOP"LAR İÇİN İKAZ

Tayyar önemli bir ikazı da sosyal medyada "yeşil nokta" işaretinin kullanılmasına ilişkin oldu. "Milli" hesapları sembolize etmek için çoğunlukla AKP'li trollerin kullanmaya başladığı bu simge için Tayyar şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen "Yeşil daire" provokatif hesapların sığınağı oldu.

HER KESİMDEN TEPKİ GELDİ

Başak Demirtaş'a yönelik tacize tepkiler bununla da sınırlı kalmadı, avukat Pınar Hacıbektaşoğlu konuyla ilgili yargıyı göreve çağırarak şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık onuruna adice yapılmış bu çirkin saldırıyı cinsiyetlere indirgemeden kınıyorum. Ahlaktan, edepten nasibini almamış bu mahluklara karşı en güçlü cevap Başak Demirtaş’ın yanında durmaktır. Savcılarımız harekete geçmeli ve bu provokatör hukuk önünde hesap vermelidir."

Gazeteci Fikri Akyüz de "Yargı bu zata haddini bildirmelidir" dedi.