CiddiGazete- Milliyetçi Hareket Partisi Edirne eski il başkanlarından, MHP 25'nci dönem Milletvekili adayı ve İYİ Parti kurucularından Dr. Gürsel Şimşek (60), Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Edirne siyaset hayatının önemli isimlerinden, uzun yıllar MHP'nin çeşitli kademelerinde görev yapan ve ardından İYİ Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer alan Dr. Gürsel Şimşek, tatil için gittiği Bodrum'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

60 yaşında hayatını kaybeden Şimşek'in ani vefatı MHP ve İYİ Parti camiasını yasa boğdu. Şimşek'in cenazesi İpsala'da Cuma günü öğleden sonra toprağa verilecek.

GÜRSEL ŞİMŞEK KİMDİR?

1960 yılında doğan Gürsel Şimşek, İlk orta ve lise öğrenimi ile yükseköğrenimini İstanbul'da tamamladı.

Çapa Tıp Fakültesi mezunu olan Şimşek, mecburi hizmeti için İpsala'ya tayin oldu.

MHP İpsala İlçe Başkanlığı ile başladığı siyaset hayatına il teşkilatında da çeşitli kademelerde devam etti. 1997 - 2007 yıllarında Çeltik Üreticileri Dernek Başkanlığı görevinde bulunan Şimşek, siyasete 2000 yılında Milliyetçi Haraket Partisi'nde başladı ve sırasıyla 2000 - 2002 yılları İpsala İlçe Başkanlığı, 2003 - 2007 yılları Edirne İl Başkan Yardımcılığı, 2009 - 2011 yıllarında Edirne İl Başkanı olarak görev yaptı. MHP Edirne kadın Kolları eski Başkanı Hatice Şimşek'le evli olan iki çocuk babası Şimşek, 2015 Genel Seçimlerinde MHP 25. Dönem milletvekili adaylığı yaptı.

Gürsel Şimşek, Devlet Bahçeli'nin MHP'nin siyasi çizgisini AKP'yle bütünleştirmesinin ardından İYİ Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Dr. Şimşek, 2018 seçimlerinde İYİ Parti'den Edirne milletvekili aday adayı oldu.