CiddiGazete- Sedat Peker'in görüntülü görüşmesini yayımladığı gazeteci Hadi Özışık, Youtube kanalından açıklama yaptı.

Hadi Özışık, Sedat Peker'in iddiaları ve Süleyman Soylu ile ilgili yaptığı açıklamada "Sizin huzurunuzda kendimle hesaplaşmak istiyorum" diyerek her şeyi anlattı.

Özışık'ın açıklamaları şöyle:

Bugün kendimle yüzleşmek için her şeyi olduğu gibi dosdoğru anlatmak için karşınızdayım. Uzun süre sustum, herkes eteğindeki taşı döksün diye bekledim. Bir de biliyorsunuz yargı aşaması var, onun bitmesini bekledim. Ama biz sustukça iğrenç küfür ve hakaretler geldi. Akla hayale gelmeyen iftiralar atılıyor, herkes üzerimize çullanıyor.

Bu durumda çıkıp konuşalım, kendimizle yüzleşelim ve gerçekleri anlatalım dedik. Küfür edenlerle yargı karşısında hesaplaşacağım ama bugün kendimle hesaplaşmak istiyorum. Ben sizi hayal kırıklığına uğrattım, başınızı öne eğdirdim, mesleğime yakışmayacak şekilde davrandım.

SOYLU'YA İTİBAR SUİKASTİ YAPILMASINA SEBEP OLDUM

Üzerime hiç vazife olmayacak bir konuda işgüzarlık yaptım. Bu işgüzarlığım sebebiyle 30 yıllık dostum Süleyman Soylu'yu hiç haberi olmayan bir konuda zor durumda bıraktım. Ona yapılan itibar suikastinin ana sebebi ben oldum.

Organize suç örgütü lideri olsun ya da olmasın hakkında türlü iddialar olan, ülkesini bırakıp kaçan biriyle irtibat halinde oldum ve mesafemi korumadım, bu konuda hatalıyım.

Evet gazeteci herkesle irtibat halinde olur ama mesafeyi korumak şartıyla. Ben bu mesafeyi korumadığım için hatamı kabul ediyorum ancak ne kimseyi sattım ne vatanıma milletime ihanet ettim.

Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Hele Süleyman Soylu'ya kumpas kurduğum iddialarını, Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında aracı olduğum rezil iddialarını asla kabul etmiyorum.

HANGİ SEDAT PEKER'E İNANACAĞIZ?

Sedat Peker bugüne kadar ne diyordu? Süleyman Soylu'ya ağza alınmayacak hakaretler ediyor değil mi? Peki biz hangi Sedat Peker'e inanacağız? Geçmişte söyledikleri mi doğru yoksa şimdiki mi? Şimdi size Sedat Peker'in Süleyman Soylu ile söylediklerini dinletmek istiyorum, bakın neler söylüyor.

Ne diyor İçişleri Bakanı ile hayatımda bir kere yan yana gelmedim, özel dostluğumuzu gerektirecek bir ortamımız olmadı. ama şimdi ne diyor? 30 yıllık dostluğumuz vardı diyor. Ben kendi ifadesi ile şunu söyleyeyim "Ne değişti de Sedat Peker Süleyman Soylu'ya saldırmaya başladı?" Çok yorum yapmayacağım çünkü herkes bir yorum yapıyor. Ben Sedat Peker'in çelişkisini ortaya koymak için anlatmıyorum, ben size süreci anlatıyorum.

Bu videodan sonra Facetime'dan arayan bir kişi "Reisim Sedat Peker sizinle görüşmek istiyor" dedi. Süleyman Soylu ile ilgili videoda söylediklerini bana da tekrarlıyor ve birilerinin İçişleri Bakanı'nı üzerine çekmek istediğini söylüyor. Bu ne anlama geliyor? Sedat Peker bu açıklamadan sonra neden beni aradı sizce durup dururken? O kadar net ki, benim üzerimden Soylu'ya mesaj göndermek istiyor. Yaşadıklarını, yeni yaşadığı yerleri ve kendi hayatıyla ilgili bir şeyler anlattı. Ben dinlemekle yetindim, o konuştukça gazetecilik iştahım kabardı. Kendi kendime "Sedat Peker ile bir röportaj mı yapsam?" dedim ve bu talebimi ona ilettim. "Emrin olur ağabey" dedi.

PEKER'LE RÖPORTAJ YAPMAK İÇİN SOYLU'DAN İZİN İSTEDİ

Gün ve saat konusunda kendisine döneceğimi söyleyerek telefon görüşmemizi sonlandırdım. Sedat Peker'in anlattıkları, hikayesi, hakkında bir dosya olup olmadığını bilmiyoruz. Aynı gün Süleyman Soylu'yu aradım ve Sedat Peker ile röportaj yapmak istediğimi söyledim. Soylu da bana "İşine bak" dedi ve telefonu kapattı. Soylu ile aramızda geçen birçok görüşmede Sedat Peker adı bir daha geçmedi. Bir daha Sedat Peker desem Soylu benimle olan dostluğunu bitiriverecekti, huyunu bildiğim için bir daha P harfi bile demedim. Zaten bayramda aradığımda "O adamla irtibatta olduğunu bilmiyordum" diyerek benimle irtibatını kopardı.

AYRINTILAR GELİYOR...