CİDDİGAZETE/özel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde beklenen gelişme... Mahkeme kararlarına rağmen, görev gaspı yapan Ahmet Sarıduman, Ankara Halk Ekmek ve Un fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.

Aldığı maaş ve uygulamalarıyla tartışılan isimlerden Ahmet Sarıduman, görevinden istifa ettiğini belirten dilekçeyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sundu.

SARIDUMAN İSTİFASINI BÖYLE DUYURDU

35 BİN LİRALIK AYLIK GELİRİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin istifa ettirilen eski başkanı Melih Gökçek'in siyasi danışmanı olarak 2011 yılında belediyede çalışmaya başlayan Sarıduman, 28 Ekim 2017 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

Melih Gökçek'in ayrılmasından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde istihdamına devam edilen Ahmet Sarıduman, 14 Şubat 2018 tarihinde Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş'de Genel Müdür oldu.

31 Mart seçimlerinde Mansur Yavaş'ın seçimi kazanmasının ardından görevinden istifa etmesi istenen Ahmet Sarıduman, mahkeme kararlarına rağmen direndi. Sarıduman, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçeyle, istifa ettiğini duyurdu.

Ahmet Sarıduman, Halk Ekmek'ten aldığı 35 bin liralık aylık gelir ve AKP organizasyonlarına bedava ekmek göndermesiyle gündeme gelmişti.